Vuoden 2015 parhaat Instagram-kuvat

07/01/2016

Andy Warhol ilmeisesti taannoin totesi, että ”I never read, I just look at pictures.” Huomaan itselläni toisinaan samaa taipumusta, ja sen takia pidän Instagramista sosiaalisen median muotona. Kuvia on kiva selata.

Näin vuoden ensimmäisen Instagram Travel Thursdayn kunniaksi listasin teille viime vuoden parhaat – tai ainakin tykätyimmät – Instagram-otokseni. Tässä vuoden antia, tykätyin jätetty luonnollisesti viimeiseksi.

10. Smögen

Smögenin kylässä Ruotsin länsirannikolla oli pilvinen päivä. Tallustimme pitkin kylää ja kipusimme talojen välistä kujia pitkin hiljalleen kohti mäen nyppylää. Lopulta päädyimme kalliolle, josta aukesikin mainiot näkymät Smögenbrygganille, eli puiselle kävelylaiturille veden äärellä. Taivaskin alkoi juuri parahiksi hieman rakoilla. Kuvan nappasin kännykällä.

Hejsan from Smögen! #VisitSweden #smögen

Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

9. Huvilakatu

Huvilakatu Eirassa lienee Helsingin kuvatuimpia katuja. Eikä mikään ihme, onhan se sen verran sievä. Ja tietysti Salkkareista tuttu. Tämä kuva on otettu kännykällä vappupäivänä 2015. Katu oli kumman tyhjä, kaikki olivat pakkautuneet Ullanlinnanmäelle. 

Huvilakatu, the cutest street in #helsinki Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

8. Porin jokiranta

Porin jokiranta laittoi parastaan auringonlaskun aikaan pääsiäisenä. Huomasin punertuvan taivaanrannan anoppilan ikkunasta ja nappasin kameran, ensimmäisen käteen osuvan takin ja kengät (jotka sattuivat olemaan kumisaappaat) ja kirmasin ulos joen rantaan. Tämänkin kuvan saaminen oli minuuteista kiinni ennen kuin taivas oli jo musta, kävellen olisin ollut myöhässä.

The sunset in Pori last Friday. #suomiretki #pori #sunset

Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

7. Auringonnousu Miami Beachilla

Ensimmäinen aamu Miami Beachilla ja aikaero oli herättänyt meidät jo ennen kuutta. Se oli juuri passeli aika suunnata rannalle ihailemaan auringonnousua. Emme olleet suinkaan ainoat jetlagiset eurooppalaiset maisemaa ihailemassa, ja suosittelenkin kokemusta kaikille Miamin kävijöille. Auringon jo killittäessä kokonaan horisontin yläpuolella ranta värjäytyi pehmeän oranssiksi. Auringonnousun kuvaamisen kanssa on vähän sama kuin auringonlaskun: kannattaa malttaa vielä hetki pidemmälle ja odotella värejä jotka tulevat esiin tovi mollukan nousun jälkeen tai sen jo lupsahdettua mailleen.

6. Yötön yö

Juhannusyö Pomarkussa. Napsaisin kuvan kännykällä klo 11 illalla vastakkaiseen suuntaan kuin mistä aurinko paistoi. Sinisen sävyt olivat mielettömät ja järvi aivan peilityyni.

The beauty of Polar Day. 11pm. #thisisfinland

Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

5. Alkukesän auringonlasku

Kesän ensimmäinen viikonloppu mökillä, ja tämä kuva on otettu vastakkaiseen suuntaan kuin edellinen. Auringonlasku näkyy suoraan mökin ikkunasta, ja nukkumaan ei mennä ennen kuin se on nähty. Se kun on joka ilta erilainen. Tämän kuvan otin järkkärillä joka sattui kerrankin olemaan mökillä mukana. Loput kuvat löydät täältä.

 

4. Aleksanterinkadun jouluvalot

Kuva on tammikuun alusta, aika lailla siis tasan vuosi sitten otettu Lux Helsinki -valofestivaalin aikaan, joka siis on käynnissä tälläkin hetkellä. Olin raahannut kameran jalustoineen töihin ja suuntasin työpäivän jälkeen kuvaamaan Lux Helsinki -valoesityksiä. Samalla nappasin kuvan Aleksanterinkadun jouluvaloista kun kerran se jalustakin oli mukana. Näpit kyllä jäätyivät, sillä pakkasta oli silloinkin. 

Gotta love this city. ⭐️

Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

3. Aamu-usva

Tämä oli heinäkuinen aamu mökillä. Olin juuri kömpinyt unenpöpperössä makuusopesta ulos kun järvi tervehti tyynellä pinnalla ja sen päällä lepäävällä usvalla. Kännykkäkuva.

Morning dew. #nordicsummer #suomiretki #nofilter Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

 2. Ukko-Koli

Vuoden suosikkimaisemiani, ehdottomasti. Huhtikuun lopun lauantaiaamu Kolilla. Maisema oli jo ehtinyt muuttua edellispäivästä, sillä yöllä oli ripsinyt uutta lumipeitettä pintaan.

It’s so quiet you feel like you need to whisper. Gotta love this country. #VisitFinland #thisisfinland

Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

1. Mitäs siinä tölläät?

Tämä kuva on otettu jouluna 2014 mutta julkaistu Instagramissa tammikuun alussa 2015 joten se pääsee mukaan. Ja ykkössijalle vieläpä. Olin tarpomassa Levillä lumikengät jalassa pitkin metsikköjä ja törmäsin tähän sarvipäähän jäkälänkaivuuhommissa. Tuijottelimme tovin toisiamme kunnes poro päätti ettei meikäläisestä tarvitse piitata ja jatkoi muina pettereinä kuopimista. 

U lookin’ at me, huh? ❄️ Met mr. Reindeer at Levi in the Finnish Lapland two weeks ago. Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

Ilokseni huomasin, että kymmenestä kuvasta kahdeksan on kotoisesta Suomesta. Mistä se kertoo? Ainakin siitä, että meillä on aika mahtava maa myös matkailun näkökulmasta. Kannattaa hyödyntää kotoisat nurkat ja kulmat. Upeita maisemia näkyy alvariinsa kun muistaa pitää silmät auki ja mielen avoimena.

Mikä kuvista oli oma suosikkisi?


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

16 Comments

 • Olipa kiva nähdä näin paljon kauniita kuvia Suomen luonnosta! Pitäisi ryhdistäytyä suomiretkeilyssä itsekin, tätä luontoa pitää liian usein itsestäänselvyytenä.

  • Eevi sanoo:

   Siihen on meidän kaikkien helppo sortua, itsekin pitää itseään muistutella ettei aina ole lähdössä merta edemmäs kalaan. 🙂

 • Sulla on ehdottomasti lahja luontokuvaamiseen! Ihan maagisia otoksia varsinkin veden ääreltä ja auringosta. Ja joo, porot on just tuollaisia 😀

 • Ihania kuvia auringonnousuista, ja mun suosikki on tuo Miami! Coloradosta päin tultaessa aikaero on juuri väärään suuntaan, mutta mäkin onnistuin viime Floridan reissulla nappaamaan auringonnousukuvan, kun hotellista oli parveke merelle ja herätyskello laitettu oikeaan aikaan soimaan…. ja sen jälkeen tietty takas sänkyyn!

  • Eevi sanoo:

   Harvinaista herkkua oli mullekin, yleensä en ole auringonnousun aikaan hereillä yhtään missään. Paitsi Suomessa kun se nousee talvella klo 10 aamulla jos silloinkaan. 😀 mutta sitä tulee harvemmin kuvattua.

 • Olipa kiva että vuosipostauksessa nousi esiin noin paljon suomikuvia! Kauniita ne olivatkin.
  p.s terveisiä Pomarkkuun 11 v Leväsjoella asuneelta ja siellä vieläkin toisinaan piipahtavalta 😉

  • Eevi sanoo:

   Aa mainiota! Leväsjoella oli mahtava lankakauppa missä oon käynyt hakemassa ajankulua kesälomalle kun vettä on satanut viikon putkeen 😀

 • Suomi todellakin on mahtava maa! Ykköskuva ei ole suotta saanut tykätyimmän titteliä, on se sen verran upea kuva! Tykkään myös Aleksanterinkadun jouluvaloista, kuvasta huokuu pakkanen 🙂

 • Voi mikä tuijottaja tuossa viimeisessä!
  En ikinä koskaan milloinkaan saa noustua auringonnousun aikaan. Tiedän, pitäisi. Valo on silloin kauneimmillaan. Pitäisikö tehdä uudenvuodenlupaus ja tehdä se tänä vuonna edes kerran?

  • Eevi sanoo:

   Joo se oli kyllä metka kun toljotti mua pitkään ja sitten jatkoi tyytyväisenä kaivuuhommia.
   Suosittelen auringonnousua joskus kun tilaisuus on. On se sen yhden tuskan väärti 🙂 Toki Miamissa ei teettänyt mitään tuskaa kun jetlagin takia olin pirteä kuin peipponen. Mutta sitten voi painua vaikka kiiruusti takaisin pehkuihin jos nukuttaa!

 • UPEA on tää sut top 10! Olisipa meilläkin mökki tuollaisissa maisemissa <3

  • Eevi sanoo:

   Tattis! Se on kieltämättä aika hehkeä sijainti mökille, anopin nurkissa tulee siis pyörittyä tovi jos toinenkin kesällä 🙂

 • Mun suosikkini oli tuo Smögenin kuva. Näyttää ihan täydelliseltä paikalta! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *