Vanajavesi

04/06/2015

Minä olen selvästi sisävesien lapsi. Hämeenlinnassa kasvaneena järviä on aina ollut ympärillä, rakkaimpina niistä Aulanko ja Vanajavesi. Näin kesäkuun ensimmäisellä viikolla intoa ollaan piukassa, sillä muutama veneretki ollaan jo tehty ja koko pitkä veneilykesä on vielä edessä. Täältä tullaan, Vanaja!

Vanajavesi juuri se järvi, joka levittäytyy koko Hämeenlinnan keskustan alueelle. Siis juuri ehkä se Valtion Rautateiden paras maisemaosuus. Se, jonka näet junan ikkunasta kun körötät Helsingistä Tampereen suuntaan (tai tietty myös toisinpäin).

Se on myös yksi Suomen vanhimpia ja suosituimpia järvimatkailureittejä. Se lähtee kiemurtelemaan Hämeenlinnan keskustasta ja kohtaa lopulta Pyhäjärven hieman ennen Tamperetta. Parasta järvellä on kaikki ne mahdolliset pysähdyspaikat ja matkan varrella olevat nähtävyydet. On kartanoa toisensa jälkeen joita ei muuten näe kuin vesiltä käsin, ihana Aulanko, golfkentät ja saaret, Lepaan puutarhat ja viinitila, Hattulan kirkko, Petäys, Sääksmäen silta.. ai niin ja Hämeen linna, jonka edustalla kelpaa kurvailla vesisuksilla ja lillutellen kuunnella puistokonsertteja.

Oivat keinot tutustua vesistöön ovat myös joko omalla hauisvoimalla meloen Hämeenlinnan keskustasta pohjoista kohti pitkin kapeaa suistoa, tai hyppäämällä Suomen Hopealinjan kyytiin sisävesiristeilylle kohti Tamperetta. Lapsena parasta oli bongata hopealinjan laiva mökkirannasta ja juosta uimarenkaan kanssa sen kyntämään aallokkoon.

Turvallista uinti- ja veneilykesää itse kullekin!


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca. Instagram Travel Thursday on joka kuun ensimmäinen torstai vietettävä kansainvälinen matkailutorstai, johon kuka tahansa voi osallistua. Voit jakaa sosiaalisen median kanaviin tai blogiisi #igtravelthursday-sanalle tägättyjä valokuvia ja nauttia muiden tuotoksista.

Minut löydät Instragramista tunnuksella @e_e_v_i

6 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *