Syksy Porvoossa

11/10/2015

Joutuin kevät rientää,
kesä joutuisammin,
syksy kauan kestää,
kauemminpa talvi. -J.L Runeberg

En tiedä miten pitkään tämä syksy kestää, tuntuu että se tuli hujahtamalla. Porvooseenkin se on jo ehtinyt. Odottelin koivujen lehtien kellastumista ja hups, nyt ne ovat jo melkein kaikki maassa.

Vene saatiin viikonloppuna talviteloille, kesä on siis virallisesti paketissa. Kotiinkin viritin jo ensimmäiset joulu… korjaan, pimeän ajan valot. Mutta ennen kuin alan lämmitellä glögiä (jota sitkäkin löytyy jo ensimmäinen purkki jääkaapista), on mainio aika nautiskella kiprakasta syksystä.

Tämä on nyt sitä aikaa kun kannattaa kaivaa villapaidat ja termospullot esiin ja lähteä ulos. Ruska on etelässä parhaimmillaan ja sääkin on suosinut. Pikkupakkanen tekee ilman kirpeäksi, ja oletteko huomanneet miten kaunista aamulla on kun kuura kimmeltää maassa ja ilma on kuulas? Nyt ihmiset Nuuksioon, Sipoonkorpeen, keskuspuistoon, Aulangolle, Torronsuolle tai takapihan lähipöpelikköön mars! Ihan mihin vaan, nauttia kannattaa. Seuraavaksi nimittäin tulee se aika vuodesta kun ainoat silmällä erotettavat värit luonnossa ovat harmaa, ruskea, vähän ruskeampi ja musta.

Piipahdimme tänään kaffella Porvoossa. Sunnuntai on sikäli mainio päivä vierailla vanhassa kaupungissa, että väkeä ei ole paljon. Kaikki putiikit eivät toki ole auki, mutta jos nautiskelee nupulakivillä kävelystä kaikessa rauhassa ja haluaa poiketa Helmi-kahvilaan sumpille ja juustokakulle, sen saa tehdä ilman ahdistusta pullistelevasta väkimäärästä. Ainakin näin syksyllä.

Näiden kuvien myötä siis terveiset Porvoosta, mukavaa alkavaa viikkoa ja muistakaa ihmiset retkeillä!

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *