Ruska

27/10/2015

Vielä reilu vuosi sitten köröttelin työmatkoilla Töölönlahden ohi, Ooperatalon kohdalta Manskulle, siitä Hesperian puiston sivua pitkin Kamppiin. Nykyään onnikka kulkee eri reittiä, joten minulta jää matkan varrelta kaksi merkittävää vuodenaikojen virstanpylvästä näkemättä: Oopperataloa vastapäätä olevan valtavan kirsikkapuun kukat keväällä ja Hesperian puiston vaahteranlehtien keltaloisto syksyllä.

Tänään köröttelin työpäivän aikana taksilla Manskua pitkin, ja huomasin että siellä ne vaahterat taas loistavat keltaisena. Niitä ehtii ihailla ehkä vielä pari päivää ennen kuin rungot ovat nakuina. Helsinkiin on myös luvattu aurinkoista säätä loppuviikoksi, joten tehkää työmatkalaiset kuten minä toissasyksynä ja hypätkää työmatkabussista tai ratikasta pois Hesperian puiston kohdalla ja kävelkää Töölönlahdenrantaa auringonpaisteessa. Hetken väriterapia ennen kuin marraskuun harmaus ehtii tänne taas.

Täällä on ruskan ihastelun lisäksi ilmassa myös hienoista matkakuumetta. Kaamokseen valmistaudutaan siirtymällä toviksi kylmästä lämpimään. Kesävaatepinot odottavat silittämistä, passit ja paperit on kaivettu valmiiksi, matkablogeja selattu vinkkejä silmällä pitäen ja uikkaritkin löytyivät kaapin perukoilta. Uskollinen Haglöfsin rinkka odottaa jo sisältöä, pian mennään. Mukana matkassa pysyt parhaiten Instagramin kautta.

 

8 Comments

 • Aivan mielettömän hienoja kuvia! Viikko sitten näytti vielä tuolta, ja silloin harmitti niin vietävästi, kun ei ollut kameraa mukana, mutta eilisellä kävelylenkillä olikin jo paljon paljaampaa ja nurmikoltakin isolta osin lehdet siivottu (tietysti nyt sitten, kun oli kamerakin mukana ja sää oli aurinkoinen…). Harmillisen lyhyt tämä paras ruska-aika, mutta aina niin ihana ♥

  • Eevi sanoo:

   Sepä se, kiirettä saa pitää kun se ei montaa tuulenpuuskaa vaadi kun lehdet on maassa. Eilen äkkiä taksin ikkunasta kurkin että viimeisiä ehtisi vielä nähdä, toivottavasti säilyisivät vielä loppuviikon!

 • Inka sanoo:

  Vitsi on kyllä komean näköistä, pitääpä konkoilla itsekin noille nurkille viikonloppuna. Toivotaan, ettei tuuli vie ihan kaikkia lehtiä!

  Ja erikoispojot onnikka-sanan mainitsemisesta, vuhuu!

  • Eevi sanoo:

   Keltaiset vaahterat ja lehmukset on kyllä älyttömän hienoja! Kannattaa pitää kiirettä, ne ei montaa päivää siellä enää varmaan pysy.
   Parempi onnikka kuin nysse ;D

 • Ihania kuvia <3 Niin kaunis on tämä syksy kyllä ollut.

 • Ansku BCN sanoo:

  Onpa upea ruska! Eilen kävelin täällä kotikulmillani kameran kanssa, mutta en onnistunut löytämään minkäänlaista väri-iloittelua. Näkyi ruskeita, kuivia lehtiä vain, blääh. Mikä lie ollut säässä vikana, kun ei edellisvuosien väreihin päästy?

  • Eevi sanoo:

   Mikä lie yöpakkasten puute tai kuun ja tähtien asento syynä, mistä niistä tietää 🙂 Mutta blaah tosiaan! Viimeisiä viedään täälläkin että kiirehtiä pitää jos meinaa vielä nähdä. Toivottavasti vielä jostakin bongaat kivoja värejä, tai sitten vaan ruskamatka ensi syksylle Lappiin jo tilaukseen! 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *