Pöytävuoren huipulla

16/11/2014

Neljän vuoden valintaprosessin jälkeen Kapkaupungin 3 kilometriä leveä ja kilometrin korkea Pöytävuori valikoitui yhdeksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä. Olen sitä mieltä, että olkoon se kuinka kliseinen monumentti Etelä-Afrikkaa ja Kapkaupunkia hyvänsä, tämä meriiti on riittävä suomaan sille visiitin ja oman postauksensa.

Pöytävuori on se elementti, joka määrittää Kapkaupunkia. Se näkyy lähestulkoon joka puolelta ja kieltämättä luo melkoisen majesteettisen taustan kaupunkimaisemalle.

DSC_0999-2 DSC_0978

Jostakin merkillisestä syystä Pöytävuoren huippu on useina päivinä piilossa pumpulisen pilven sisässä. Vaikka pilvi näyttää siltä kuin se olisi vyörymässä vuoren yli kaupungin päälle rysäyttämään tähtitieteellisen myrskyn, se ei koskaan kuitenkaan lopulta liikahda vuoren päältä minnekään vaan nököttää siinä tyytyväisenä paikallaan. Taivas voi muuten olla täysin kirkas, mutta Pöytävuorella lepäilee tämä yksi sinnikäs, valtavan kokoinen pilvi. Wikipedia varmasti tarjoaa tähän ilmatieteellisen selityksen jos tarkemmat detaljit tästä ilmiöstä kiinnostavat.

Matkavinkkien näkökulmasta huomioon otettavaa on lähinnä se, että pilveä ei kannata säikähtää koska se ei ole tuomassa rankkasadetta, ja pilven olemassa olo kannattaa ottaa huomioon kun suunnittelee visiittiä vuoren huipulle. Sanomattakin on varmasti selvää, että vuoren huipulta ei järin pitkälle näe jos pilvi ei ole muilla mailla.

Tilaisuus kannattaa siis käyttää hyväksi kun se kohdalle osuu.

Pöytävuori on osa luonnonpuistoa, ja sen päälle voi myös patikoida. Jos olet Kapkaupungissa kesäaikaan etkä ole teräsmiesurheilija, lämpötila saattaa olla kuitenkin kohtuullisen korkea vuorikiipeilylle. Mutta puiston alueella risteilee patikkapolkuja sinne tänne. En ole niitä vielä itse kolunnut, mutta seuraavalla kerralla sitten.

Pöytävuorelle kipuaa gondolihissi, jossa korkean paikan kammoista saattaa hiukan hirvittää. Hissi pyörähtää 10 minuutin matkansa aikana 360 astetta ja tarjoaa huikeat näkymät Kapkaupungin ylle. Jos mahdollista, suosittelen suuntaamaan vuoren juurelle iltapäivän lopulla jotta ehdit vuoren päälle sopivasti ennen auringonlaskua. Parempaa piknikpaikkaa et Kapkaupungista löydä. Muista ottaa mukaan lämmin pusero viilenevää iltaa vasten ja riittävästi pitkää pinnaa jotta jaksat jonottaa hissivuoroasi. Et nimittäin takuulla ole ainoa joka vuorelle on menossa. Ole siis myös liikkeellä hyvissä ajoin ennen auringonlaskua.

Jonotus kuitenkin kannattaa, sillä maisemat ovat sen arvoisia. Luulen, että Etelä-Afrikassa ei ehkä koskaan olla kuviteltu maailman olevan litteä, sillä Pöytävuoren huipulta näkymä tuntuu kantavan niin pitkälle, että pyöreyden voisi melkein luulla näkevänsä paljaalla silmällä.

Pöytävuori taitaa siis olla paikkansa ansainnut luonnonihmeiden joukossa.

DSC_1091 DSC_1089 DSC_1063 DSC_1053 DSC_1050 DSC_1048

DSC_1067

Iltamme kruunasi paikallinen hääseurue, joka kulki polkuja pitkin vuoren päällä tanssien ja laulaen kirkkaalla, kuuluvalla äänellä afrikkalaisia perinnelauluja. Morsian johti joukkoa ja ilo oli ylimmillään.

DSC_1071DSC_1051DSC_1095DSC_1092DSC_1075DSC_1100

 

3 Comments

  • Susanna sanoo:

    Ihania kuvia ja mielenkiintoista tietoa Kapkaupungista. Olen menossa ensi jouluna sinne ja nyt jo oken igan täpinöissäni😂

    • Eevi sanoo:

      Kiva kuulla että juttu oli mieleinen! Ihan mahtava reissu on sulle tulossa, Kapkaupunki on ihana. Jos tulee vain mitään kysyttävää mieleen niin laita ihmeessä viestiä! Tsemppiä täpinän hallintaan ja reissun odottamiseen 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *