Matkamessut 2016 – Messutärpit ja lippuarvonnan voittaja

20/01/2016

Viimeksi fiilistelin meidän bucket listillä olevia haavekohteita minne olisi ihana matkustaa. Ja suurimmaksi osaksi matkamessut ovat juuri sitä, lisää fiilistelyä! Messuilla on kuitenkin hurjasti tarjontaa ja hitusen kannattaa yleisen haahuilun lisäksi tutustua etukäteen ohjelmaan jotta ei missaa kiinnostavia ständejä ja puheenvuoroja.

Messuillahan on mahdollisuus tutustua yli 80 eri maan matkailutarjontaan ja itse olen pitänyt erityisesti siitä, että tämä on tilaisuus jututtaa matkanjärjestäjien lisäksi maiden virallisia matkailuviranomaisia. Tiedossa siis mahtavia vinkkejä paikallisilta! Nyt on aika heittää suomalainen kursailu viemäriin ja sukkuloida supliikisti kulttuurista toiseen. Viimeksi viihdyimme myös karibialaisessa allasbaarissa keskellä tammikuista Helsinkiä.

Tässä muutama messutärppi mitä itse poimin listalta (koko tarjontaan pääset tutustumaan täällä):

Pe 22.1.

13:30 Royal Caribbean -lava: Tuntematon Thaimaa – Millainen Thaimaa odottaa matkailijaa suosituimpien turistikeskusten ulkopuolella? (myös lauantaina klo 12.30!)
Antti Helin, Thaimaan tuntija ja matkaopaskirjailija, Tourism Authority of Thailand

15:00 Sonera Inspiration Stage: Maailma yllättää matkailijan?
Ulkoministeriö tuo lavalle Madventuresin Rikun ja Tunnan sekä muita kiinnostavia suomalaisia virtuaalisesti suoraan kohteesta. Lavalla asiantuntijoina suurlähettiläs NinaVaskunlahti sekä ulkoministeriön konsuliyksikön päällikkö Teemu Turunen. Juontajana toimittaja, kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

La 23.1.

11.00 Mondo-lava: Mitkä ovat vuoden 2016 nousevat kohteet ja matkatrendit? (myös sunnuntaina klo 12!)
Haastattelussa Mondon päätoimittaja Kati Kelola.

12:00 Rantapallo meeting point: Kurkistus kameralaukkuun
Marinella Ruusunen, bloggaaja, Canon Oy 

15:30 Rantapallo meeting point: Lähimatkailun helmiä (myös su klo 15!)
Suomessa voi kohdata intohimoista keräilyä, kotiseuturakkautta, ällistyttäviä löytöjä, kätkettyjä aarteita, pähkähulluja ideoita, upeita maisemia ja kulttuuriperintömme tallentamista. Moni maaseudun pölyisten pikkuteiden varsilla piilotteleva museo ei olekaan pölyinen.
Hannu Tuominen, Matkalla Maailmalla

su 24.1.

14.00 Mondo-lava: New York, New York!
Mondon opaskirjailija Alli Haapasalo kertoo, mitä kaupungissa kannattaa kokea.

16:00 Rantapallo Meeting Point: Mitä Tallinnassa kannattaa nyt tehdä?
Tripsteri.fi-sivuston Tallinnan oppaan kirjoittaja kertoo Viron pääkaupungin trendeistä ja uusista paikoista

Travel Bloggers Give Back

Erityismaininnan ansaitsee Pingviinimatkat-blogin Millan ideasta lähtenyt hyväntekeväisyystempaus, johon itsekin hentoisen korteni kannan tavaralahjoitusten muodossa. Mainiot matkabloggaajat Milla, Archie Gone Lebanonin Inka, ja Rimma ja Laura ovat pykänneet pystyyn kirpputorin, johon me bloggaajat ja muut yhteistyökumppanit olemme lahjoittaneet matkailuaiheista tavaraa myyntiin. Ja mikä tästä tekee erityistä on se, että kaikki tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Autolla Nepaliin -projektille. Jos et ole vielä nähnyt elokuvaa, kurkkaa linkin takaa ainakin traileri ja takuulla haluat nähdä myös koko leffapätkän.

Osallistu siis sinäkin ja tee hyvää. Tarjolla ainakin hurja määrä matkaoppaita maita kolunneiden bloggaajien henkilökohtaisilla viesteillä varustettuina, reppuja, laukkuja ja muuta matkatavaraa. Kirppiksen löydät matkamessuilta lauantaina klo 13-16 ja sunnuntaina klo 12-14.

Messulippuarvonnan voittaja

Messulippuarvonnan osallistujilla oli mielettömän ihania matkahaaveita ympäri maailman, Havaijilta Lofooteille ja Japanista Islantiin. Arvonta suoritettiin perinteisenä lipunnostona, ja tällä kertaa onnetar suosi nimimerkkiä Eliisa. Onnea! Voittajalle on on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Matkamessuilla nähdään!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *