Mammaloman mikromatkailua

02/06/2016

Vaikka meidän 3,5 kk ikäinen tirriäinen onkin ehtinyt käydä jo Ruotsin maalla, tämä kevät on kuitenkin ollut pääasiassa äidin ja tyttären mikromatkailua.  Ja tämä meidän lähiseuturetkeily on mahdollistanut hurjan aikaisen kevään tarkkailemisen aitiopaikalta vaunulenkkien varrelta. Ja voi pojat miten mahtava toukokuu mammalomalle sattuikaan! Me ollaan typyn kanssa pyritty ottamaan ilo irti lämpimistä keleistä ja vaunuiltu kilometritolkulla.

Helsingissä on tietty käyty jo monet kerrat, rintarepusta on erityisen mukava ihmetellä ihmisvilinää.

Mama goes Stadi. 👍🏻 #mikromatkailu #adventuringmoms #helsinki #munstadi #suomiretki

Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

Ikä tekee myös ilmeisesti tehtävänsä, sillä nautin joka vuosi enemmän ja enemmän siitä kun bongaan ensimmäiset kirsikkapuun kukat, sitten omenapuun kukat, syreenit, koivunlehdet ja niin edelleen. Viikonloppuna lauletaan jo suvivirttä ja hups heijaa kohta on juhannus. Näitä ihanuuksia ollaan haisteltu ja katseltu vaunulenkkien varrella.

#hanami in Nikinmäki 🌸 #vantaa #cherryblossom #thisisfinland #visitfinland #sakura

Kuva, jonka eevi ✈️ (@e_e_v_i) julkaisi

Mökkikausi ollaan myös ehditty avata ja talviturkki heittää (ei toki vauva, häntä ei kastettu vielä järveen).

Kotikonnuilta Hämeenlinnasta löytyi myös huikeita vaunulenkkimaisemia.


Ja veneestä käsin katsottuna kesän ensimmäinen ilta-aurinkoinen rantakoivumaisema on aina yhtä ihana.

Tätä kaikkea on siis kuulunut meidän kevääseen, ja mikromatkailulinjalla mennään suurelta osin myös tämä kesä. Saa nähdä mitä muuta keksitään jahka J aloittaa kesäloman, mieli tekisi ainakin Repovedelle ja Päijänteelle. Kotimaa kun näyttää nyt kyllä taas parastaan!

Kaikki vauvan kanssa toteutettavaksi sopivat miniretki-ideat otetaan ilolla vastaan.


Pysy mukana matkassa

Facebook Ι Instagram Ι Bloglovin

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Instagram Travel Thursday on aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina vietettävä blogitempaus, johon kuka tahansa voi osallistua. Tempauksen tarkoituksena on vahvistaa Instagramia matkainspiraation ja -tiedon levittämiskanavana, ja tuoda esille Instagramin matkailueksperttejä.

12 Comments

 • Martina sanoo:

  Ihanat mikromatkailukelit teille on tosiaan osunut nyt toukokuussa. 🙂 Ja ihania paikkoja olette nähneet! Olen huomannut ihan saman, että nykyään sitä ilahtuu paljon enemmän kevään ensimmäisistä kukista kuin ennen. On rikkaus osata ottaa ilo irti pienistäkin jutuista. 🙂 En malta odottaa että pääsen minäkin mikromatkailemaan vauvan kanssa. Uskon että se on helpompaa sitten kun vauva on maailmassa, tämän mahan kanssa kun ei meinaa jaksaa liikkua enää edes lähikauppaan. Toivottavasti loppukesäkin on kaunis. Ja onhan se. Suomi on aina kaunis kun osaa katsoa oikein. 🙂

 • Olenkin ihastellut näitä sun kesäkuvia jo instassa, Suomessa on niin ihanan vehreän näköistä! Ja voisin kuvitella että tuollainen kotimaan mikromatkailu on juuri ihanaa pikkuisen kanssa. En kyllä tiedä kovin paljon vauvoista, mutta mun mielestä Mustion Linna on yksi kiva kesäretki kohde (tosin sinne taitaa olla kätsyintä lähteä autolla)!

 • Maija sanoo:

  Hanko, Tammisaari, Högsåra ja Örö tulee heti mieleen. Ja Turku tietty 😉

 • Kesä kesä kesä 🙂 Sulle on kyllä mammalomailuun sattunut aika mukavat kelit. Kivoja mikroseikkailuja ootte ehtineet tekemään ja kesähän vaan jatkuu.

 • Ansku BCN sanoo:

  Ihanan kesäistä! Suomessa on kyllä todellakin kaunista, enkä malta odottaa omaa pientä Suomenlomaani! Olisipa silloin hyvät säät!!!

 • Kevään ja kesän ensimmäiset kukkaset. <3 Ne on niin ihania! Joka viikko uusia värejä ja tuoksuja. Ah, touko-kesäkuun vaihde on ihan parasta aikaa.

 • Marikaw sanoo:

  Nyt on ollut kyllä ihana kesä melkein koko toukokuun! Varmasti ollut nautinnollista hengailla babyn kanssa ja nauttia elämästä. 🙂
  Retkikohteita löytyy niiiin paljon suomesta, että varmasti saatte kesäloman kulumaan seikkaillen.

 • Suomen kesä on vaan niin kaunis! Pitääkin alkaa katsella kalenteria siihen malliin, että voisin lyödä lukkoon viikonlopun milloin kävisin Suomessa… Onko ehkä upeimmat vaunulenkkeilymaisemat teillä! 🙂

 • On muuten niin totta, että ehkä ikä tuo tullessaan myös luonnon, siis sen muuttumisen. Nyt muutaman vuoden olen huomannut, kuinka tärkeiksi omenankukat ovat minulle tulleet. Katson sääennusteita ja toivon, ettei vain tulisi sadetta, jotta kukat kestäisivät kauemmin. Tietty myös jos ei ole työn painetta, kuten sinulla nyt, on ehkä myös enemmän kapasiteettia keskittyä ympäröivään maailmaan, ei vain mennä vähän kuin laput silmillä.

  • Eevi sanoo:

   Olet kyllä ihan oikeassa että tänä vuonna sitä on tullut tarkkailtua luontoa vähän eri silmällä kun päivittäin kulkee vaunujen kanssa niin on hyvä tilaisuus tarkastella kevään ja kesän etenemistä.
   Ja minäkin murehdin että sade vie kukat, ensin omenapuun kukat ja kesällä pionit 🙂

 • Siis nuo omenapuun kukat <3 En just nyt keksi mitään kauniimpaa. Mikromatkailu pikkuisen kanssa on kyllä ihan parasta!

  • Eevi sanoo:

   Mikromatkailu todellakin on ihan parasta, pimu viihtyy rintarepussa kun tutkii ihmeellistä maailmaa. <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *