Nyt on käytynnä Kuopiossa

14/07/2016

Sitä on kuulkaa yhdenlainen ympyrä sulkeutunut ja tavoite täytetty. Joku teistä saattaa muistaa, kuinka blogini ihka ensimmäisessä jutussa mainitsin etten ole koskaan käynynt Kuopiossa. No nyt on sieläkii tullunna käytyvvä.

Eräs aurinkoinen alkukesän viikonloppu perhefarmari pakattiin piukkaan ja karavaani kulki kohti Kuopiota, jossa vietettiin tehokkaat 24 tuntia. Kuopion torilla käytiin toki myös, mutta tällä kertaa voiton vei kaksi paikkaa joita suosittelen:

Satama

Kuopiossa on mahtava sisävesisatama. Monissa kaupungeissa järvi tulee keskustaan, mutta Kuopiossa Kallaveden ranta on vaikuttava sillä kaupungista aukeaa suoraan iso järvenselkä. Satamassa on ravintoloita ja kahvila, ja hypätä voi myös sisävesiristeilijän kyytiin.Muikkuravintola Sampo

”Tervetulloo lekentaariseen Sampoon, täälä on lupsakka ja orikinelli viilinki”

Maistuisiko paestinmuikut smetanassa? Meille maistui. Tarjolla oli myös häkkään tapettuja muikkuja. Salaatti oli sopivan rouhea: pari kulkunpalaa ja tomaatinviipaletta ja sillä sipuli. Ehtaa, rehellistä, suomalaista ruokaa, jossa voita ja suolaa ei olla säästelty. Muikkuravintola Sampo sai meiltä vahvan suosituksen.
Kuopijjo olna kyllä metka paekka. Ens kerralla jos päästäisiin myös Puijon torniin, joka nyt jäi välistä. Mieli tekisi myös pienelle järviristeilylle. Kaupunki sai meiltä kyllä peukut!

1 Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *