Kaksi vuotta: välitilinpäätös ja kuulumisia

01/11/2016

730 päivää. Toisin sanoen kaksi vuotta. Niin kauan tämä sivusto on ollut pystyssä. Johan on aika vilahtanut.

Ja tiedättekö kuinka kauan meidän viimeisestä kunnollisesta ulkomaanmatkasta on aikaa? No tasan vuosi. Blogin yksivuotissyntymäpäivää vietettiin Miamin lämmössä, ja kun tuonne marraskuisen Espoon pimeyteen katselee niin en yhtään laittaisi pahitteeksi uusintareissua, ehkä niin kuin än yy tee nyt. Lisään tämänkin jutun kuvitukseksi floridalaista väriterapiaa, sillä se tuntuu nyt olevan yksi helpoimmista pikahelpotuksista orastavaan kaamosahdistukseen.


En muista koska meillä olisi ollut näin pitkä pätkä putkeen oleilua koto-Suomessa ilman ulkomaanreissuja. Suurin syy tähän poikkeukselliseen paikoillaanoloon on eittämättä tuo nyt kahdeksankuinen pirpana, joka näissä kuvissa olla möllötti tyytyväisenä vielä vatsassa. En ole yhtään pahoillani, että reissuista on pidetty taukoa, sillä olen nauttinut vauvavuoden rauhoittamisesta suunnattomasti. Emme missään vaiheessa ole kokeneet, että lapsi olisi minkäänlainen este matkustamiselle, mutta jotenkin luonnostaan tämä vuosi on kulunut rauhallisissa merkeissä. Sitä paitsi kotimaan koluamiselle ja lähiretkille on nyt ollut loistavasti aikaa ja mahdollisuuksia. En varmasti yhtenäkään aiempana vuotena ole nauttinut vuodenaikojen vaihtumisen seuraamisesta niin paljon kuin nyt kun siihen on ollut aikaa ja mahdollisuus.


Tämän kuluneen vuoden aikana blogi on ollut hetkittäin kovinkin hiljainen. Olen ajoittain potenut motivaatiopulaa kun uutta reissua ei ole ollut varattuna ja kyseenalaistanut matkablogin pitämisen järkevyyden jos ei matkusta. Toinen kapuloita rattaisiin heittänyt seikka on ollut ajankäyttö. Pirpana nukkui alussa päiväunia vain jos vaunut olivat liikkeessä, joten se poissulki muut puuhat saman tien. Niinä hetkinä kun tyttö on nukkunut ja olisi ollut mahdollisuus istahtaa koneelle, olen huokaissut ja suosiolla keittänyt kupin teetä, heittäytynyt sohvalle ja selannut Netflixiä. Illat olen halunnut viettää J:n kanssa ja yön pikkutunnit olen käyttänyt mieluummin nukkumiseen kuin koneella istumiseen.


Mutta lopulta olen tullut siihen tulokseen, että matkablogin pitäminen ei vaadi alituista reissaamista. Jutun aiheita on itsellänikin tarkemmin ajatellen varastossa yllin kyllin muutenkin ja kotimaan matkailua harrastamme jatkuvasti. Koskaan ei riittävästi voi ihmisiä muistutella kaikista näistä mainioista matkailukohteista, joita varten tänne lennetään briteistä, Aasiasta ja ties sun mistä. Satunnaisista hiljaisuuden hetkistä pyydän syvästi anteeksi, toisaalta en ole halunnut väkisin tehdä tikusta asiaa jos ei ole tuntunut siltä että jotakin sanottavaa olisi.

Blogin pitäminen on työlästä. Kuvien käsittelyineen yhden jutun rakentaminen alusta loppuun vie yllättävän paljon aikaa, ja poden jatkuvasti riittämättömyyden tunnetta siitä miten paljon voisin vielä tehdä jos aikaa olisi. Mutta tämä on rento matkablogi. Tämä on rakas harrastus enkä aio ottaa tästä stressiä. Sen vuoksi tätä yhä teen vaikka kuoppia on välillä matkassa. Pirpana on alkanut viileiden ilmojen tultua ja iän hivenen kartuttua nukkumaan säännöllisempiä päiväunia, ja Netflixiä on selattu jo riittävästi. Sopivia aikarakoja alkaa siis löytyä – ainakin ennen kuin palaan taas töihin. Mutta ei murehdita sitä vielä. Ennen kaikkea yksi tärkeimmistä motivaation ylläpitäjistä on tietysti se, että kyllähän se sydäntä lämmittää huomata että joku ihan toden totta käy näitä löpinöitä myös lukemassa. Suuri kiitos siis jokaiselle lukijalle.

Ja on meillä yksi matkakin varattuna, kotimaahan toki sekin. Levi kutsuu jouluna, ja odotan sitä pakkaslumen ja revontulien täyttämää pastellista kaamosparatiisia jo kovasti. Edellisen kerran vietimme joulua Levillä kaksi vuotta sitten ja yksi musta joulu tässä välissä riitti lennättämään meidät sinne toistamiseen.

Mutta mitä mieltä olette näistä ajatuksista siellä ruudun toisella puolella? Ja onko sisältötoiveita näin kolmannen vuoden alkajaisiksi?


Nämä kuvat ovat viime syksyiseltä Miamin matkaltamme. Reissujuttuja löydät täältä: Florida.

Edellisen Levin joulun jutut löydät vastaavasti täältä: Levi.

8 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *