Jo joutui armas aika – ja lähti talviturkki

02/06/2015

Niin se suloinen suvi ja armas aika joutui, kyllä sitä oltiinkin odotettu! Ihan vielä ei varvastossuilla ole ulos asiaa, mutta aivan täpinöissäni olen tästä luonnon tarjoamasta väriterapiasta. Mustaa, harmaata ja ruskeaa ei nyt kaivata ja tilalle saatiin kaikki sateenkaaren värit. Kirkkaimpana vaaleanvihreä näin kesäkuun alussa ennen kuin lehtivihreä muuttuu loppukesän tummaksi. Auringonlaskutkin näkyvät taas!

Tämä alkukesä on mainiota aikaa senkin takia, että öttiäisiä ei vielä ole. Paitsi pari tokkuraista ampparia on tullut vastaan. Linnut pitävät konserttoja soidinmenoissaan ja raparperi on  jo kypsää.

Vuosi vuodelta olen enemmän täpinöissäni kesästä. Liittyykö se jotenkin ikään? Mene ja tiedä. Talviturkki ja karvalakki lähtivät viikonloppuna mökillä juuri ja juuri toukokuun puolella. Veden lämpötilasta ei ollut tietoa, perinteistä mittaria ei anopin mökillä Satakunnassa tarvita. Veden lämpöä mitataan asteikolla dippaus-pulahdus-lenkura-uinti-vesijuoksu. Ihan riittävä tarkkuus tuntuu olevan.


Mutta sen tiedän, että ehkä parhaat kotimaan auringonlaskut näkyy anopin mökin lasiverannalta. Jokailtainen rituaali on istuskella saunan jälkeen talon lonkero kädessä ja seurata minkälaiseksi taivas kulloinkin auringon laskiessa värjäytyy. Vasta sen jälkeen mennään nukkumaan.

Ihanaa kesäkuun ensimmäistä viikkoa!


Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *