Hetkiä vuodelta 2015

31/12/2015

Erinomainen Riku Rantala kirjoitti taannoin Hesarissa siitä, kuinka raha tekee onnelliseksi vain jos sillä ostaa matkan. Tai jos ylipäätään sen käyttää matkoihin, elämyksiin tai hetkiin läheisten kanssa. Tämä on se syy miksi myös minä kerta toisensa jälkeen kulutan säästämäni pennoset matkoihin ja retkiin.

Näin uuden vuoden kynnyksellä on mukava palata hetkeksi päättyvän vuoden vaiheisiin, ja sen kunniaksi ajattelin koota teille mieleen painuneita hetkiä retkien ja matkojen varrelta vuonna 2015, kronologisessa järjestyksessä.

Aulanko

Tänä vuonna arkea piristivät lukuisat piipahdukset kotimaan luontoon. Esimerkkinä Aulangon käärmekalliot, joilla en ollut tämän 31 elinvuoteni aikana vielä kertaakaan käynyt vaikka kasvoin 5 kilometrin päässä. Tuo kevättalvinen helmikuun päivä oli syntymäpäiväni, ja seurana oli oma äiti ja kaksi huvittavaa koiraa. Muistan piskien riemun niiden kirmatessa hangessa ja kuinka makkaran tuoksu meinasi olla niille kerrassaan liian houkutteleva.


Pori

Tämä kolmas kotikaupunkini, otto-sellainen, tarjosi tänäkin vuonna hienoja hetkiä perheen parissa. Kummilapsia, hyvää ruokaa ja paljon naurua. Helmikuussa jokiranta oli verhoutunut lumeen ja ilma oli kuulas. Vatsa oli täynnä mökillä paistettua nuotiomakkaraa. Oli pilkottu puita, tehty lumiukko ja katsottu että mökillä on kaikki kunnossa. Pikkupakkanen pisteli poskia ja raitis ilma toi illalla hyvät unet.

Pääsiäisenä lumesta ei ollut enää tietoakaan ja Yyterin hiekat olivat kuin kesäasussa. Sulattelimme J:n ja anopin kanssa lammaspaistia kuljeskelemalla pitkin dyynejä ja ihailemalla tätä kotimaan maisemaa.

Oxford

Koko reissu Cotswoldsiin keväällä oli ihana ja mainio esimerkki rahalle saadusta vastineesta. Mutta erityisen hyvin mieleeni jäi tämä huhtikuinen päivä Oxfordissa. Juhlistimme J:n kanssa 12-vuotista taivaltamme huurteisilla kevätauringossa. Näistä kuvista tulee mieleen tunne, jota ei rahalla voi mitata. Täysin stressitön ja huikean hauska päivä mielettömässä miljöössä, parhaassa seurassa.
Koli

Kevään ehdottomia kohokohtia oli myös retki Kolille. Olimme menossa katsastamaan tehtaalla valmistuvaa venettämme ja  yhdistimme siihen viikonlopun Kolin Break Sokos-hotellissa. Laskettelukausi oli juuri päättynyt, joten hotellissa oli hulppeasti tilaa. Kapusimme aamulla ihastelemaan Kolin huipulta aukeavia maisemia ja kuuntelemaan hiljaisuutta. Viiletimme persmäkeä alas laskettelurinteitä ja puuskutimme hiki päässä mäet taas ylös. Hiet huuhdottiin pois hulppeassa kylpylässä järvimaisemia tuijotellen.
Veneily

Toukokuusta syyskuuhun kolusimme kotimaan sisävesiä. Öitä ja nuotioroihuja saarissa, uimaretkiä, korttipelejä iltahämärässä, satunnaisia kiivassanaisempia mielipiteenvaihtoja rantakivikkoihin ankkuroituessa, kastuneita vaatteita, monia hauskoja hetkiä kahdestaan ja kavereiden kanssa. Niistä oli meidän veneilykesä tehty.
Smögen ja Göteborg

Katkarapuleipiä, kauhun hetkiä huvipuistossa, ahdas majatalohuone, karkkipiknik, äärimmilleen jännittynyt minigolfturnauksen loppuratkaisu ja ihanan herkullisia illallisia. Ruotsalainen sauna ilman kiukaankiviä tai löylyvettä. Neljä päivää ystävien seurassa, kotiin monta elämystä rikkaampana.Miami Beach ja Key West

Syksyn huipennus, puolentoista viikon loma Miami Beachilla ja Key Westissä oli täynnä hienoja hetkiä. Niistä kaikista valitsin tähän symbolisesti auringonnousun Miami Beachilla ja auringonlaskun Key Westillä.

Kiitos 2015, vuosi oli hieno. Nämä, ja monet muut, muistot tekivät minusta taas hitusen rikkaamman, onnellisemman ja kokeneemman. Nyt kohti uutta vuotta ja uusia seikkailuja!

 

2 Comments

  • Matkatar sanoo:

    Kiitos näistä upeista valokuvista! Minäkin tein vastaavanlaisen postauksen, matkailukärpäsen purema kun olen itsekin. Ihanaa uutta vuotta sinulle!

    • Eevi sanoo:

      Kiitos samoin, mahtavaa vuotta 2016 sinulle myös ja kiva kun tulit kommentoimaan, löysin samalla tieni blogiisi jossa en ollutkaan aiemmin vieraillut 🙂 Huikeita reissuja teillä ollut!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *