Pingviinejä ja maisemien eliittiä. Ja vähän pyöreitä vuosia.

12/06/2016

Palataan ajassa taas taaksepäin, meidän edelliseen Etelä-Afrikan matkaan.

Me löydettiin sieltä nimittäin viimeksi myös vahingossa pingviinejä. Onni oli, että oltiin suunniteltu ajopäivä riittävän rennoksi joten aikataulun puolesta onnistui kierrellä pikkuteitä ja poiketa sinne minne nenä näyttää.

Olin aiemmin harhaisessa kuvitelmassa, että lähestulkoon ainoa paikka Etelä-Afrikassa pingviinien tähystämiseen olisi Kapin niemimaalla, Kapkaupungin lähistöllä Simon’s Townissa. Niinpä körötellessämme Hermanuksen valaskylästä kohti Kapkaupunkia uteliaisuus heräsi kun tien varressa näkyi pingviinikyltti ja nuoli.


Toden totta, Betty’s Baysta löytyi kokonainen pingviiniyhdyskunta. Mikä riemukas yllätys! Sillä kuka nyt ei vaappuvia pingviinejä tykkäisi seurailla. Vaihda vapaalle -blogin Elina ja Tomi löysivät myös tämän paikan hieman yllättäen, heidän kokemuksistaan (ja valasbongauksista Hermanusissa) löydät jutun täältä.

etelä-afrikka pingviinit

Nämäkin mustavalkoiset hurmurit olisi jääneet näkemättä jos olisimme posottaneet suorinta reittiä 2-tietä pitkin Kapkaupunkiin. Sen sijaan päätimme kurkkia mitä rantareitin varrelta löytyy, ja jälkikäteen voin sanoa että aika paljosta oltaisiin jääty paitsi motarivalinnalla. Pingujen lisäksi nimittäin oltaisiin missattu ehkä Etelä-Afrikan upein maisematienpätkä.
etelä-afrikka pingviinit
etelä-afrikka pingviinit

etelä-afrikka pingviinitJos siis olet matkalla Hermanusin ja Kapkaupungin välillä, valitse reitiksi ehdottomasti tie R44, Clarence Drive, Betty’s Baysta Rooi-Elsin kautta Gordon’s Bayhin. Et varmasti pety.

Pinguja ja näitä maisemia. Ei hassumpi päivä täyttää 30 vuotta.

etelä-afrikka maisemareitti
etelä-afrikka maisemareitti
etelä-afrikka maisemareitti
etelä-afrikka maisemareitti

6 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *