Camps Bay – Rantaelämää Kapkaupungissa

11/03/2015

Mitä? Rantaelämää, ravintoloita, koktaileja, kuppiloita, huviloita ja hulppeita hotelleja.

Missä? Kapkaupungissa, noin 8 km V&A Waterfrontista etelään. Autolla paikalle voi huristella joko Lion’s Headin ja Pöytävuoren välistä vuoristoreittiä tai kilometrin pidempää tietä rantaa pitkin. Julkisilla paikalle pääsee bussilla ja taksit toki kulkevat myös.

 

Tuoppi huurteista rantakadulla

Kapkaupungin Camps Bayn sanotaan olevan yksi maailman kauneimmista rannoista, ja omalla hurmaavalla tavallaan se sitä onkin. Se ei ole trooppisin, syrjäisin, hienohiekkaisin tai suurin, mutta takana siintävä 12 apostolin vuoristo ja Lion’s Head luovat alueelle mahtavan taustan. Pilvimassa lötköttää välillä apostolien päälailla, mutta ranta-alue saattaa silti pysyä aurinkoisena.

Rantakadulla on kahviloita ja ravintoloita vieri vieressä, toinen toistaan kutsuvampia ja viihtyisämpiä, joten rannalta on helppo poiketa välillä huurteiselle tai lounaalle.
Uimaan?

Rantakassiin kannattaa toki pakata tehokasta aurinkorasvaa, mutta suosittelen silti lämpimästi varjon vuokraamista, sillä se ei montaa euroa päivältä maksa ja lisää kummasti mukavuutta. Varaudu siihen, että Camps Bayssa on toisinaan hyvin tuulisia päiviä, ja silloin saattaa santaa lentää. Tovin auringossa lämmiteltyä voi tulla mieleen pieni pulahdus mereen, mutta saatat tulla toisiin ajatuksiin kasteltuasi varpaat veteen. Ellet ole vaikkapa kokenut avantouimari, sillä fiilis jäisessä merivedessä on varmaankin suunnilleen sama. Minä olen viilentynyt aina ihan riittävästi kastelemalla varpaat ja kävelemällä tovin rantaa ylös alas.

Camps Bay on Kapkaupungin suurimpia rantoja, ja etenkin lämpiminä sunnuntaipäivinä se saattaa olla kovin ruuhkainen. Mutta rannan hurmaavuutta lisää se, että siellä on sekä turisteja että paikallisia sulassa sovussa vieri vieressä. Sunnuntaisin paikalliset viettävät vapaapäivää ja leiriytyvät koko perheen ja suvun voimin ranta-alueelle. Jalkapallot viuhuvat ja lapset nauravat. Rauhallisempaa menoa halajavalle vierestä löytyy toki vaihtoehtoja, kuten Cliftonin 1. ranta, 2. ranta, 3. ranta ja 4. ranta. Mainiot nimet, vai mitä? Parhaat palvelut ja taustamaisemat ovat kuitenkin Camps Bayssa.Mahtavaa majoitusta

Camps Bayssa on tarjolla paljon majoitusta. Hotelleja ja majataloja on hurjasti, ja pääsääntöisesti ne ovat hyvin laadukkaita – ja myös melko hinnakkaita. Jos on mahdollisuus tinkiä hieman sijainnista, vaihtoehtoja kyllä löytyy. Me majoituimme kahdeksi yöksi Ocean View Guest Houseen (klik!), joka oli vielä kävelyetäisyydellä Camps Bayn ravintoloista, mutta kuitenkin hieman sivummalla. Se on mutkaton majoituspaikka, jossa etenkin hurmaava keittiönrouva aamiaisella sulatti sydämeni. Ja voi veljet mitkä maisemat uima-altaalta avautuivat. Suosittelen majataloa lämpimästi. Ja Camps Bayta muutenkin, se on yksi suosikkialueistani Kapkaupungissa.

Mitä mieltä olet, vaikuttaako Camps Bay yhdeltä maailman kauneimmista rannoista? Mitkä ovat omat rantasuosikkisi?

Kurkkaa myös nämä Kapkaupunki-aiheiset jutut:

Kapkaupungin kaksi puolta

Bo-Kaap – Kapkaupungin karamelli

Pöytävuoren huipulla

Missä kaksi valtamerta kohtaa

6 Comments

 • Emilia Miettinen sanoo:

  On tullut itsekin kastettua varvasta tuolla Camps Bayssa ja oli kyllä kylmää, vahvistan! Nää sun kuvat on kyllä kun jostain journaalista, aivan upeita. 🙂

 • Meri sanoo:

  Aivan upeita kuvia! Matkakuume vaan nousee päästä tuonne(kin) 🙂

 • Jaaskarit sanoo:

  Hyvältä vaikuttaa ja etenkin, kun äskettäin ostimme lennot ensi talveksi Kapkaupunkiin ja varasimme ensimmäisen majoituksen juuri Camps Baysta. Vaihda Vapaalle-blogin Elina vinkkasi blogistasi ja olemme tässä ahmineet heti kaiken Etelä-Afrikasta löytämämme. Pysytään kanavalla ja toivottavasti postaat jatkossakin E-Afrikasta! Hienoja kuvia ja mielenkiintoisia juttuja!

  • Eevi sanoo:

   Ai kun kiva viesti! 🙂 Mahtavan lomakohteen ootte valinneet. Kirjottelen kyllä varmasti vielä E-Afrikasta ja jos tulee jotain erityistä mieleen niin kysykää ihmeessä suoraan myös.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *