Bo-Kaap – Kapkaupungin karamelli

05/11/2014

Sain heti blogin lanseeraamisen jälkeen Facebookissa lukijapyynnön laittaa värikuvia niistä kivoista taloista. Aion kuunnella lukioideni toiveita, joten täytän innoissani ensimmäisen pyynnön oitis.

En aio välittää siitä, että toiveen esitti äitini. Toive kuin toive, kaikki lasketaan. (Toivottavasti äiti ei kuitenkaan ole blogini ainoa lukija?)

Sitä paitsi nämä värikuvat toimivat ainakin minulle väriterapiasta näin marraskuussa, kun päivänvaloa ei ole juuri nimeksikään ja ainoat värit mitä ulkona näkee ovat vaaleanharmaa, keskiharmaa ja tummanharmaa. Ja ruskea ja musta.

Niinpä tämä Etelä-Afrikka-kierrokseni alkaa Kapkaupungin Bo-Kaapista.

Bo-Kaap on karmelli Kapkaupungin sydämessä. Talot ovat niin herkullisen värisiä, että tekisi mieli tökätä seiniä sormella ja sen jälkeen nuolaista sormen pää ihan vain testatakseen maistuvatko ne sokerilta, marsipaanilta ja marengilta. Siitä tulee mieleen tosielämän Legoland.  Vaikka alue on aivan toisenlainen kuin muu Kapkaupunki, 1760-luvulta paikoillaan jököttäneet talot sopivat kaupunkiin kuin nenä päähän, tai kuin kesälakalla koristellut kynnet sormenpäihin.

Bo-Kaap on vanha islamilainen kortteli. Suurin osa taloista on asuinrakennuksia, joukossa on muutama kahvila ja bed & breakfast.

Kortteli ei ole suuren suuri, muutama katu ristiin rastiin. Keskustasta Bo-Kaapiin on kävelymatka. Toki Kapkaupungissa, kuten muuallakin Etelä-Afrikassa, kannattaa kulkea autolla, joten sillä paikalle hurauttaa helposti ja parkkipaikankin ainakin me onnistuimme saamaan aina kohtuullisen vaivattomasti. Toki kannattaa olla varautunut ahtaisiin kujiin, jyrkkiin mäkiin ja pieniin taskuparkkeihin. Vasemmanpuoleisessa liikenteessä. Onneksi minulla ja J:llä on ratin takana tunnetusti aina lehmän hermot niin ei tarvitse suotta hikeentyä.

Talot ovat parhaimmillaan aurinkoisena päivänä, mutta Bo-Kaap on kyllä keskivertoa värikkäämpi läiskä kaupungissa myös pilvisenä päivänä. Tallustele tovi katuja ylös ja alas ja pysähdy kupposelle Haas-kahvilaan.

Löydät sen kyllä. Se on siinä suklaanruskeassa talossa.

Lopuksi siteeraan Andy Warholia: I never read, I just look at pictures.

Etelä-Afrikka 2014 042

Etelä-Afrikka 2014 027

Etelä-Afrikka 2014 024

Etelä-Afrikka 2014 022

DSC_0976

DSC_0974

Etelä-Afrikka 2014 021

Etelä-Afrikka 2014 043

Etelä-Afrikka 2014 604

Bongaa Bo-Kaap

 

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *