Matkahaaveita ja lippuarvontaa – Matkamessut 2016

17/01/2016

Suuri osa matkustamisen viehätystä on matkan suunnittelu ja siitä unelmointi. Meillä on J:n kanssa tapana säännöllisen epäsäännöllisesti vertailla matkahaaveita, ne kun elävät ja muuttuvat ajan myötä. Niistä haaveista sitten siivilöidään realiteettien mukaan toteutuvat reissut.

Tammikuiset matkamessut ovat meille aina sopiva paikka fiilistellä. Sinne mennään osittain hakemaan inspiraatiota ja toisaalta myös faktapohjaista tietoa niistä kohteista, jotka ovat jo haavelistallamme. Ja pianhan ne messut taas ovat, nimittäin ensi viikolla pe-su 22.-24.1.

Luontoa, laskettelua, kaupunkeja, kulttuureja, meidän matkahaavetynnyri on aika pohjaton. Tässä meidän tämän hetkisiä kärkipään haaveita, ottamatta mitenkään kantaa siihen miten realistisia niitä olisi toteuttaa. Mutta mitäs se sellainen unelmointi olisi missä pitäisi aina olla järkevä?

Banff, Alberta, Kanada.

Ja samalla toki vaikka piipahdus Calgaryyn. Haaveissa on visiitti tietysti kaikkina vuodenaikoina: talvella rinteisiin, kevätaurinkoon sulavaa luontoa ihastelemaan, kesällä melomaan, syksyllä ruskaa. Ja aina vuoria. Onko vinkkejä milloin olisi paras aika matkustaa Banffiin?

Banff, Alberta, Kanada. Kuvalähde: Flickr / Alessandro Grussu, https://www.flickr.com/photos/alessandrogrussu/6150549850/in/dateposted/

Norja

Bergen, Trollstigen, vuonot. Periaatteessa niin lähellä mutta miten emme ole sinne vielä päätyneet, en osaa sanoa.

Preikestolen. Kuvalähde: Flickr / Ken Douglas. https://flic.kr/p/mDgfv

Bergen, Norja. Kuvalähde: Flickr / Erik Veland. https://flic.kr/p/Foyc7

Kilpisjärvi

Suomineidon käsivarren peukalon pää. Sinne oltiin syksyllä jo vakavissaan lähdössä, kunnes todettiin että ajankohta oli huono ja päädyttiinkin Miamiin. Ruskaretken paikka, ehdottomasti. Tämä yhdistyy edelliseen haavekohteeseen sikäli, että Kilpisjärveltä poikkeaisimme ehdottomasti myös Norjan puolelle.

Kilpisjärvi, Enontekiö. Kuvalähde: Flickr / Emilio Zamudio Murillo https://flic.kr/p/a6rWCF

Eteläinen Afrikka

Etelä-Afrikassa on käyty kahdesti, ja haavetynnyristä löytyvätkin nyt edelleen tuon suosikkimaamme ja Krügerin luonnonpuiston lisäksi mm. Kenia, Tansania ja Mosambik.

Amboseli National Park, Kenia. Kuvalähde: Flickr / Diana Robinson. https://flic.kr/p/qLtd6G

Australia ja Uusi-Seelanti

Viimeisimmästä Australian reissustamme alkaa olla jo luvattoman kauan, ja kaipuu käy välillä tuskaiseksi. Uudessa Seelannissa emme ole koskaan käyneetkään, mutta houkuttelisi kovasti! Tämä on kuitenkin niitä haavetynnyrin hankalimmin toteutettavia matkoja, sillä se vaatii paljon sekä aikaa että rahaa, joita tunnetusti harvemmin löytyy samaan aikaan.

Whitsunday Islands Australia. Kuvalähde: Flickr / Richard Rydge. https://flic.kr/p/dC2hby

Voita liput matkamessuille!

Mihin sinä haluaisit matkustaa ja miksi? Kerro kommenttiloorassa alla (sähköpostiosoitteesi ei näy julkisesti) tai vaihtoehtoisesti facebook-sivullani ja voita kahden hengen lippupaketti matkamessuille! Vastausaikaa keskiviikkoon 20.1. klo 17 asti jonka jälkeen suoritan arvonnan ja ilmoitan onnekkaalle voittajalle.

15 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *