Tukholman matkaaja, oletko jo käynyt Skeppsholmenilla?

27/04/2016

Se on kuulkaas kesä tulossa ja tiedättekö mitä se tarkoittaa? Tukholman risteilyjen sesonkia. Vaikka ei muuten juuri olisi reissannut niin lähes jokainen suomalainen on joskus elämässään seilannut itämeren aalloilla ja tallustanut naapurimaan pääkaupungissa ylös alas Drottninggatania, käynyt katsomassa kuninkaanlinnan vahdinvaihdon ja piipahtanut Åhlensilla. Niin minäkin. Nyt ajattelin vinkata teille muutakin katseltavaa.

Viime kesänä Göteborgin ja Smögenin reissun paluumatkalla meillä oli päivä aikaa pyöriä Tukholmassa ennen laivan lähtöä. Sää oli mitä mainioin ja päätimme käydä jossakin sellaisessa paikassa missä kumpikaan meistä ei olisi aiemmin käynyt. Kävelyreissun kohteeksi valikoitui Skeppsholmen.
Skeppsholmen Tukholma
Tukholma
Tukholma
Paljastetaan tässä nyt heti alkuun syy miksi Skeppsholmenille käveltiin: Moderna Museet. Tai tarkemmin ottaen museon kauppa ja sen valikoimissa olevat julisteet. (Sisustajille tiedoksi, että niitä Andy Warholin mustavalkoisia klassikkositaattijulkkareitahan ei siis saa muualta kuin Moderna Museetin kaupasta paikan päältä). Mutta en arvannut miten mainiot näkymät saarelta aukeni muualle kaupunkiin. Se itse asiassa oli kauniina kesäpäivänä mielestäni Skeppsholmenin paras anti: maisemat saaren ympärillä.
Tukholma
Tukholma
Moderna Museet
Moderna Museet
Skeppsholmen on siis yksi Tukholman kaupungin saarista vanhan kaupungin vieressä, ja sinne pääsee kävellen näppärästi siltaa pitkin. Saari on melko pieni, vain noin 0,2 neliökilometriä, ja sen tallustelee helposti ympäri. Saaren tärkein nähtävyys lienee juurikin nykytaiteen museo Moderna Museet, mutta sen lisäksi saaren itäosan venelaiturit ja sieltä löytyvät vanhat paatit olivat meidän mielestä paljon mielenkiintoisempia. Laivalaiturin kupeessa on myös kivan oloinen ravintola Reustaurang Hjerta. Sen ruokalistasta en sen kummemmin osaa sanoa, sillä me pysähdyttiin ravintolan viihtyisälle terassille kylmille juomille. Mutta viereisiin pöytiin kannetut annokset olivat kivan näköisiä ja miljöönä ravintola vaikutti mukavalta.
Skeppsholmen
Skeppsholmen
Skeppsholmen
Meille päivän paras anti oli kuljeskella pitkin puista laituria ja lueskella näiden vanhojen paattien tarinoita. Ne istuivat kuin nyrkki silmään Skeppsholmenin maisemaan, sillä saarella on paljon Ruotsin laivaston vanhoja kasarmirakennuksia. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta kun olemme viihdyttäneet itseämme venelaiturin äärellä värikkäitä vesikulkuneuvoja ihaillen, mieleen palasi elävästi myös Kalk Bay Etelä-Afrikassa, missä kalastusveneet olivat kuin karkkeja.
Skeppsholmen
Skeppsholmen
Skeppsholmen
Kun Gamla Stan ja keskusta Sergelin torista etelään on koluttu, mitä muita saaria ja kaupunginosia Tukholmassa suosittelisit?
Tukholma
Tukholma
Tukholma
Skeppsholmen
Skeppsholmen


Pysy mukana matkassa seuraamalla blogia Facebookissa, Bloglovinissa tai Twitterissä. Löydät minut myös Instagramista, johon päivittelen matkan varrelta paljon kuvia, jotka eivät välttämättä päädy blogiin asti.

4 Comments

 • Kiitos vinkistä! Tämä tuli aika loistavaan aikaan, koska huomenna hypätään Siljan kyytiin ja menen käymään Tukholmassa arviolta reilun 10 vuoden tauon jälkeen. Mulla on hyvin hatarat muistikuvat kaupungista, joten saas nähdä mihin me päädytään. 😀

  • Eevi sanoo:

   No sepä sattui sopivasti! En toki tiedä onko ne paatit vielä talven jäljiltä paikallaan mutta kaupunkimaisemat on takuulla 😉 Mukavaa Tukholmaa! 🙂

 • Martina sanoo:

  Ei oo todellista, mä kirjoitin just samantyyppisen postauksen Skeppsholmenista. Ajastin sen loppukesälle odottamaan, sillä silloin mulla voi olla kädet niin täynnä vauvanhoitoa, ettei blogiin tule muuten päivityksiä jos niitä ei ajasta valmiiksi.

  Me ei tosin käyty Skeppsholmenissa Moderna Museetissa vaan suunnattiin paikalle hyvien kuvausmaisemien innoittamina. Piipahdettiin myös terassilla ja käveltiin ympäriinsä. Kiva paikka! Yllätyttiin ihan miten rauhallista ja mukavaa saarella oli.

  On varmaan ok, että linkitän postauksesi omaan juttuuni Skeppsholmenista?

  • Eevi sanoo:

   Ai miten hauska yhteensattuma! Samoilla fiiliksillä siis oltiin saaren suhteen. Ilman muuta saat linkittää ja tosi kiva jos niin teet. Kiitti 🙂
   Ja tosi fiksua ajastaa juttuja valmiiksi, mä en niin tehnyt mutta jälkikäteen ajateltuna olis kyllä kannattanut. On ollut hieman aika kortilla tän kirjoittamisen (ja erityisesti kuvankäsittelyn) kanssa. 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *