Tirriäisen ensimmäinen ulkomaanmatka

21/04/2016

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Se hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.

Tämä pätee vaikka ikää on vasta kaksi kuukautta. Niinkin pieni selvästi tarkkaili ympäristöään ja viihtyi kun oli vaihteeksi muutakin katseltavaa kuin äidin naama.

Facebookissa blogia seuraavat tiesivätkin jo, että oli pienimmän reissulaisen ensimmäisen ulkomaanmatkan aika. Aloitettiin matkailu-ura tutusta ja turvallisesta Ruotsista, missä meidän keltanokkavanhempien oli helppo harjoitella. Valmistelutkin oli aloitettu suhteettoman aikaisin että varmasti kaikki olisi mukana ja mietittynä. Kerrankin ei siis lähdetty soitellen sotaan. (Tässä vaiheessa mainittakoon, että ollaan päätetty ettei pienokaisen kuvia julkaista täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Sama linja siis pätee kuin isäänsäkin.)

Matkaan lähdettiin, koska postiluukusta oli tupsahtanut kutsu ystävien häihin Hooks Herrgårdin kartanoon Jönköpingin lähistölle. Alkuperäinen suunnitelma oli tuupata auto laivaan ja puksuttaa lahden yli vesiteitse, mutta tovin lentoja selailtuani totesin, että samalla rahalla saadaan koko köörille suorat lennot Tukholmaan Norwegianilla ja Herziltä autovuokra. Tunti lentokoneessa versus 12 tuntia laivassa? Ei ollut vaikea valinta ja kliks kliks, lentoliput oli plakkarissa. Ja kun kerran ensimmäistä kertaa matkustetaan perheenä ja vieläpä Ruotsissa niin eihän vuokra-autona voinut olla mikään muu kuin farmari-Volvo.

Lento ei olisi paremmin voinut mennä. Pienelle oli paljon ihmeteltävää, ja kirkas ikkuna ja edessä olevan penkin selkämyksestä pilkottavat turvaohjeet kiinnostivat erityisen paljon. Suurin osa ajasta meni pirpanan ruokailuun ja ennen kuin huomattiinkaan niin oltiin jo Tukholmassa. Saattoi päästä melko iso helpotuksen huokaus: tästä se lähtee, pienen matkailijan reissuilu!

Hooks Herrgård

Kas, sieltähän löytyi paikallinen Vanajanlinna. Viikonloppua vietettiin upean kartanon mailla. Paikka tuntui olevan erityisesti golffareiden suosiossa. Kun en itse kolopalloa pelaa niin en osaa sen tarkemmin ottaa kantaa siihen miten hyvä kenttä on, mutta paljon siellä tuntui väkeä viheriöllä viilettävän.


Kartanon päärakennus oli sisältä mielettömän upea. Ikkuinoista aukeni näkymä pienelle järvelle ja huoneissa oli historian havinaa. Tirriäinen veteli tyytyväisenä sikeitä turvakaukalossa kun nautiskeltiin iltapäiväteetä salongissa.

Itse hotellihuoneet kaipaavat päivitystä, joten kartano ei niinkään sovellu luksushotelliyötä hakevalle. Mutta suosittelen lämpimästi poikkeamista jos olet innokas golffari tai olet muuten Jönköpingin lähistöllä ja haluat rentoutua päivän Spa-osastolla ja syödä hyvin. Aamiainen ainakin oli mielettömän hyvä!Vaikka matkustaminen on ihanaa ja matkalle lähtö aina mukavaa, kyllä kotiinpaluu on myös yksi matkailun parhaita puolia. Vanha viisaus pätee ja aina välillä sitä täytyy käydä vähän kauempana että näkee taas lähelle. Minimimmin ensimmäinen ulkomaanreissu sujui mallikkaasti ja iskä ja äiti saivat harjoitusta siihen mihin kaikkeen vauvan kanssa matkailussa taivutaan ja mihin ei. Vaippa vaihtui helposti auton takapenkillä kun oltiin motarilla ruuhkassa mutta reissussa väsyneen vauvan kanssa ei kannata mennä illalla ravintolaan. Ja niin edelleen.

Nyt kun on käyty jo Jönköpingissä asti niin kotimaan rajojen sisällähän meitä ei pidättele pian enää mikään! Kevätaurinko paistelee siihen malliin että kyllä alkaa mökkeily jo kutkuttaa ja Helsingin puistot houkuttelevat vaunuilemaan. Eikä siihenkään ole pitkä kun saadaan taas vene vesille ja päästään koluamaan saaria ja satamia. Seuraavia lentolippuja ei olla vielä varattu, mutta saa nähdä miten pitkään menee että nekin on takataskussa.


Pysy mukana matkassa seuraamalla blogia Facebookissa, Bloglovinissa tai Twitterissä. Löydät minut myös Instagramista, johon päivittelen matkan varrelta paljon kuvia, jotka eivät välttämättä päädy blogiin asti.

3 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *