Nyt vähän jännittää.

Laukut on pakattu, ainakin luullaksemme, ja lento Phuketiin lähtee muutaman tunnin päästä. Määränpäänä meillä on Khao Lak ja lomaan varattu aikaa kaksi viikkoa. En muista milloin olisin Thaimaan matkaa jännittänyt, mutta nyt perhoset vatsaan tuo mukana matkustava yksivuotias, joka juuri opettelee kävelemään. Siihen kun yhdistetään kymmenen tuntia lentokoneessa paikallaan, en tiedä miten matkasta selvitään. Kerron sitten.

Pakkaamisen kanssa olen aiemmin ollut melko höveli. Se jää usein viime tinkaan ja melko rutiinilla omat kamat saadaan jo kokoon. Mutta tämä urakka olikin jotain toista. Luin etukäteen blogeja ja haastattelin vauvojen kanssa Thaimaahan matkanneita kavereita, ja summa summarum näistä oli, että mukaan on otettava kaikki vaipoista puuroihin ja maidoista päivällisiin.

Asiasta kiinnostuneille kerrottakoon, että mukaan on nyt pakattu 2 pakettia vaippoja, 3 pakettia uimavaippoja, muovikassillinen pussismoothieita (sekä hedelmä- että puuroversioita), 14 purkkia Hipp-ruokaa, 3 pussia maitojauhetta, 30 purkkia äidinmaidonkorviketta, Talk-muruja, maissinaksuja ja Elovenan pussipuuroja 18 kpl. Kerron sitten riittikö vai oliko liikaa. Mutta voin kertoa, että tavaraa on NIIN paljon että en vielä tiedä päästääkö ne meitä koneeseen niiden kanssa.

Koskaan en ole niin köykäisesti pakannut itselleni tavaroita kuin nyt. Mukaan tuikkasin vain muutamat uikkarit, pari hellemekkoa, muutaman topin, sandaalit, lääkkeet, piilolinssit, aurinkolasit ja hatun. Sitä lähtee sillä mentaliteetilla nyt liikkeelle, että aikuinen ihminen pärjää näillä tavaroilla ja sieltä saa kaiken muun mitä tarvitsee. Aiemmin olisin pakannut mukaan myös muotovaahdot, suoristusraudat ja muut hiusvempeleet, mutta nyt ei olisi kyllä mitään toivoa saada niitä ikinäkään mahtumaan. En siis edes yrittänyt.

Tällä lomalla meillä ei ole suoritustavoitteita tai -paineita. Muuta kuin saada itsemme ja lapsemme pysymään hengissä ja suht hyvissä voimissa koko loman ajan. Pääasia on, että seuraavaan kahteen viikkoon meidän ei tarvitse siivota, laittaa ruokaa tai pukea haalareita ja saadaan uida ja olla yhdessä.

Kuullaan siis taas muutaman viikon päästä, Instagramiin päivittelen varmastikin kuvia matkan varrelta. Thaimaa, täältä tullaan!