Hei me lennetään pian taaperon kanssa

13/02/2017

Nyt vähän jännittää.

Laukut on pakattu, ainakin luullaksemme, ja lento Phuketiin lähtee muutaman tunnin päästä. Määränpäänä meillä on Khao Lak ja lomaan varattu aikaa kaksi viikkoa. En muista milloin olisin Thaimaan matkaa jännittänyt, mutta nyt perhoset vatsaan tuo mukana matkustava yksivuotias, joka juuri opettelee kävelemään. Siihen kun yhdistetään kymmenen tuntia lentokoneessa paikallaan, en tiedä miten matkasta selvitään. Kerron sitten.

Pakkaamisen kanssa olen aiemmin ollut melko höveli. Se jää usein viime tinkaan ja melko rutiinilla omat kamat saadaan jo kokoon. Mutta tämä urakka olikin jotain toista. Luin etukäteen blogeja ja haastattelin vauvojen kanssa Thaimaahan matkanneita kavereita, ja summa summarum näistä oli, että mukaan on otettava kaikki vaipoista puuroihin ja maidoista päivällisiin.

Asiasta kiinnostuneille kerrottakoon, että mukaan on nyt pakattu 2 pakettia vaippoja, 3 pakettia uimavaippoja, muovikassillinen pussismoothieita (sekä hedelmä- että puuroversioita), 14 purkkia Hipp-ruokaa, 3 pussia maitojauhetta, 30 purkkia äidinmaidonkorviketta, Talk-muruja, maissinaksuja ja Elovenan pussipuuroja 18 kpl. Kerron sitten riittikö vai oliko liikaa. Mutta voin kertoa, että tavaraa on NIIN paljon että en vielä tiedä päästääkö ne meitä koneeseen niiden kanssa.

Koskaan en ole niin köykäisesti pakannut itselleni tavaroita kuin nyt. Mukaan tuikkasin vain muutamat uikkarit, pari hellemekkoa, muutaman topin, sandaalit, lääkkeet, piilolinssit, aurinkolasit ja hatun. Sitä lähtee sillä mentaliteetilla nyt liikkeelle, että aikuinen ihminen pärjää näillä tavaroilla ja sieltä saa kaiken muun mitä tarvitsee. Aiemmin olisin pakannut mukaan myös muotovaahdot, suoristusraudat ja muut hiusvempeleet, mutta nyt ei olisi kyllä mitään toivoa saada niitä ikinäkään mahtumaan. En siis edes yrittänyt.

Tällä lomalla meillä ei ole suoritustavoitteita tai -paineita. Muuta kuin saada itsemme ja lapsemme pysymään hengissä ja suht hyvissä voimissa koko loman ajan. Pääasia on, että seuraavaan kahteen viikkoon meidän ei tarvitse siivota, laittaa ruokaa tai pukea haalareita ja saadaan uida ja olla yhdessä.

Kuullaan siis taas muutaman viikon päästä, Instagramiin päivittelen varmastikin kuvia matkan varrelta. Thaimaa, täältä tullaan!


3 Comments

 • Te taidatte olla jo kohteessa. Mutta hyvin kaikki menee, ihan varmasti! Ja kun otitte taaperolle noin paljon mukaan, niin niitähän ei tarvitse sitten takasin päin roudata. Joten laukut on tyhjemmät sitten. 🙂 Hyvät eväät, noilla pärjää pitkälle. Loput ruokavaliosta voi täyttää niillä, ah niin ihanilla, hedelmillä! Nam! Ja toki vuosikas saattaa jo tykätä paikallisestakin ruoasta.

  Me ei olla kävelemään opettelevan kanssa lennetty noin pitkälle. Tytär oli jo melkein 2v kun lennettiin Floridaan. Ja Dubaissa Tappi oli vasta noin puolivuotias, joten ihan sylimyyrä vielä. Nyt sitten maaliskuussa on taas lähtö Floridaan, joten saas nähdä millainen katastrofi saadaan aikaiseksi kahden lapsen kanssa; 4v ja 1,5v…

  Odotan innolla matkaraporttiasi!

  • Eevi sanoo:

   No niin kotona ollaan taas ja oltiin juuri menomatkalla kun laitoit kommentin! Niinhän siinä kävi, että aika passelisti oli kuitenkin kamaa mukana. Tosi hyvä että otettiin ruoat ja vaipat, ne tuli tarpeeseen. Ja vuosikkaalle tosiaan maistui kyllä paikallinenkin ruoka!
   Lennotkin meni ihan jees, oikeastaan paremmin kuin pelkäsin. Mutta aikamoinen viihdyttäjäapina siinä kyllä saa olla että tsemppiä vain Floridan lennolle 1,5-vuotiaan kanssa. 4-vuotias menee varmasti jo kuin vanha tekijä 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *