Sunnuntaishoppaajan Marais

17/02/2018

Jos haluaa venyä ja vanua pitkin idyllisiä Pariisin katuja, joiden varrella on mukavia pieniä puoteja minne pistäytyä, suuntaa Le Marais’n kaupunginosaan. Sunnuntai on oiva päivä visiitille, sillä kaupat ovat silloinkin auki toisin kuin useilla muilla alueilla Pariisissa.

Viimeksi kerroinkin Montmartresta vinkatessani, että olin Pariisissa syksyllä äidin kanssa naisten matkalla. Me köröttelimme äidin kanssa sunnuntaiaamuna metrolla Bastillen asemalle aikomuksenamme aloittaa Marais’n kierros Place des Vosgesin aukiolta, jota pidetään Marais’n keskuksena. Puodit olivat aamulla vielä kiinni ja aukenivat 10-11 aikoihin, joten istahdimme aukion laidalle aamukahville kuin paikalliset ikään. Listat käsiin saatuamme olisimme toki lentäneet ahtereillemme ellemme olisi jo olleet istumassa, sillä kuppilan edullisin kahvi maksoi 8 euroa per kuppi. Voin kertoa, että croissantit kyytipojiksi jäi tilaamatta. Eikä asiaa auttanut, että sekin elämäni kallein kahvi meni lopulta viemärirottien herkuksi kun lorautin sekaan epähuomiossa pussillisen makeutusainetta sokerin sijaan. No, istuin ja nautin maisemista sitten koko rahan edestä.

Muuten Place des Vosges on pittoreski ja sijainniltaan oiva paikka suunnata Marais’n kaduille. Jos mietit minkä kadun valita, poimi reitille ainakin Rue des Rosiers, Rue des Francs-Bourgeois ja Rue Vieille du Temple.

Marais tarjoaa kävijöille myös museoita ja taidekeskuksia, mutta ne jäivät meiltä koluamatta. Kävellen Marais’ta kannattaa suunnata Seinen yli Notre Damen takana piileskelevälle Saint Louisin saarelle ja kuljeskella sen läpi kulkevaa pientä katua pitkin. Saaren päästä pilkistää hiljalleen myös Notre Dame, ja vaikka kirkko on vaikuttava edestä, näkymä on mielestäni kauniimpi Saint Louisin saarelta päin puiston takaa kurkittuna.

Marais on alueena kappale helposti lähestyttävää Pariisia. Mieleen tuli Lontoon Notting Hill: kaupunginosien tunnelmassa oli jotakin samaa katusoittajineen. Jotakin rentoa, aitoa, leppoisaa ja lupsakkaa, eikä tietoakaan Pariisin luksusbulevardien saavuttamattomuuden tunteesta. Ihan ihanan sopiva ja todellinen tällaiselle vaatimattomalle suomalaiselle.

8 Comments

 • Annemaria/Samppanjaa muovimukista sanoo:

  Peukku Maraisin kaupunginosalle myös täältä 🙂 Sama havainto meilläkin – alue näytti etenkin sunnuntai-iltapäivisin ja iltaisin olevan paikallisten suuressa huudossa ja kaupatkin olivat yllättävän myöhään auki. Maraisilla on muuten paljon pieniä ja kohtuuhintaisia hotelleja, joten täällä kannattaa myös majoittua.

  • Eevi sanoo:

   Hyvä vinkki! Joo meidänkin kokemuksen perusteella sunnuntaina väkeä riitti ja falafel-kiskoille oli tunkua.

 • Merja / Merjan matkassa sanoo:

  Ihanaa lukea Pariisi-postauksia. Olen toukokuussa menossa sinne monen vuoden tauon jälkeen viikonlopuksi. Maraisin kaupunginosa ei olekaan kovin tuttu, joten sitä voisi käydä tutkimassa.

  • Eevi sanoo:

   Kiva kuulla että aihe osui. Marais on kyllä ihan tsekkaamisen väärti, etenkin sunnuntaina kun siellä on elämää jos muualla on hiljaisempaa. Ja toukokuu on varmasti ihana aika käydä Pariisissa!

 • Travelloverin Annika sanoo:

  Viimeksi Pariisissa minäkin yritin valloittaa sitä kaupunginosa kerrallaan, mutta jotenkin en saanut kaupungista silti otetta. Montmartre on ihana. Muuten minäkin tunnen koko kaupungin jotenkin vaikeasti lähestyttäväksi. Olen ajatellut, että vielä kerran annan sille mahdollisuuden – jos saan pisteillä ilmaisen lennon. 🙂

  • Eevi sanoo:

   Mulla oli ihan sama fiilis ekan kerran jälkeen ja olen myös ollut Pariisille vähän hitaasti syttyvä. Mutta kerta kerralta se tuntuu kivemmalta, kunhan pysyy pois Champs Elyseeltä 😉

 • Martta / Martan Matkassa sanoo:

  Edellisestä Pariisin reissusta onkin aikaa ja Louvrekin on vielä näkemättä! Kuvissa todella syksyinen tunnelma 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *