Enpä olisi uskonut

20/06/2017

Olihan minulle sitä paikkaa kehuttu. Kuulemma ehdottomasti näkemisen arvoinen. Todella kaunis. Ajattelin, että juu niin se varmaankin on, ihan kiva. Täytyy poiketa joskus kun siellä päin on liikkeellä. Tänä vuonna ajattelin vihdoin käydä katsomassa mistä on kyse, nyt kun kerran olen vielä kotona sopivasti kesäkuun alussa alppiruusun kukinta-aikaan.

Herran pieksut. Enpä olisi uskonut. Autolla Haagan alppiruusupuistoa lähestyessä aloin hiljalleen käsittää kuinka valtavasta alueesta on kyse, ja miten mieletön määrä siellä on kukkia.

Tälle puistolle ei kuulkaas mikään kuva tee koskaan riittävästi oikeutta. Eikä se auta vaikka kuinka tässä yritän selittää miten mahtava paikka tuo on, jos yhtään arvostaa kukkien tai puutarhan kauneutta. Se ei auta kuin nähdä itse. Sitten vasta tiedät mistä puhun.

Ensi kerralla otan mukaan piknik-eväät ja skumppapullon. Niin oli tehnyt eräs lupsakka eläkeläispariskunta. Kateeksi kävi.

16 Comments

 • Elina | Vaihda vapaalle sanoo:

  On se upea! Olin niin vakaasti suunnitellut tänä vuonna (ja jo viime vuonna) suuntaavani tuonne. Sitten murtui isovarvas! Jotenkuten pystyn kyllä klenkkailemaan. Miten iso tuo paikka oikeasti on? Kuinka paljon siellä (tässä tapauksessa) JOUTUU kävelemään?

  • Eevi sanoo:

   No kyllä siitä puistosta hyvin saa käsityksen vaikka ei koko paikkaa ympäri kiertäiskään. Ja autolla pääsee ihan viereen. Eli sanoisin, että klenkkaa siihen puistoon vaan ja istu vaikka lähimmälle penkille sen skumpan kanssa, pääset hyvin fiilikseen!

 • Sonja | FIFTYFIFTY sanoo:

  Onpa muuten upea, ja siis ihan valtava verrattuna mielikuviin, mitä mulla oli. Kuinkahan kauan alppiruusut on vielä loistossaan? 🙂

  • Eevi sanoo:

   Mä olin myös ajatellut että se on joku pikkupläntti jossain kävelytien varressa mutta ehei sinne päinkään. Mä luulen että aika lailla saa kiirehtiä nyt, tuli ikävästi tuo sade piiskaamaan kukkia. Siellä oli kyllä vielä osa nupulla viime torstaina mutta nyt varmaan jo kaikki auki.

 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures sanoo:

  Tästä paikasta on tullut viime viikkoina niin paljon kuvia somessa vastaan, että täytyy kyllä nyt viimeistään uskoa paikan olevan näkemisen arvoinen. Ehkä ensi vuonna sitten olen Suomessa sopivasti juuri kukinta-aikana. 🙂

 • Pirkko / Meriharakka sanoo:

  Mekin tätä laiskasti mietimme, mutta jotenkin emme saaneet itseämme ajoissa tästä riittävästi innostumaan. Ehkäpä ensi vuonna voisi valita tämän Roihuvuoren kirsikkapuiston sijaan, sillä toisella kertaa se oli jo menettänyt osittain wau-efektinsä 🙂

  • Eevi sanoo:

   Ehdottomasti kannattaa, tämä oli mun mielestä paljon upeampi kuin Roihuvuori. Toki ilmeisesti tänä vuonna oli jotenkin erityisen hyvä alppiruusujen kukinta. Mutta tosiaan enemmän wau-efektiä tämä sai minussa aikaan kuin Roihuvuori.

 • Anna K. - Kaukaa haettua sanoo:

  Mä kävin myös ekaa kertaa tänä vuonna ja olin kans aivan äimänä. En ollut ollenkaan tajunnu, että ne alppiruusut on puun kokoisia! Kuin joku satumetsä. Silloin oli paljon juhlakuvien ottajia puistossa, yo-lakkeja ja juhla-asuja vilahteli joukossa. Hääkuvaukseen olisi aivan upea. Ens kerralla todellakin eväiden kanssa ihastelemaan!

  • Eevi sanoo:

   Joo ehdottomasti on kyllä mieletön paikka juhlakuville 👍🏻 Mä kans vaan seistä toljotin ensin monttu auki että voiko tää olla todellista ja mihin suuntaan täällä pitäisi ensiksi lähteä.

 • Anne | Metallia Matkassa sanoo:

  Tuo on tosi kaunis paikka. Ja varsinainen Helsingin salainen helmi 🙂 Tuntuu, ettei moni edes tiedä paikkaa! Käytiin pari vuotta sitten ja kaunistahan tuolla oli.

 • Lotta sanoo:

  Oioioi nämä kuvat ovat niin ihania! Tuli kunnon mökkikuume!
  Mukavaa kesää ja jatka samaan malliin ❤️
  T.: Lotta
  http://www.shelivesherdream.com/fi/

  PS: Sun Instagram on niin ihana!!!

 • Heidi/Himomatkaajan Turinoita sanoo:

  Tänä vuonna Rodot ovat todellakin kukoistaneet!
  Tuota Helsingin alppirrusutarhaa on kovasti kehuttu, mutta en ole sinne päässyt käymään.
  Olisi kyllä käytävä. Kiitos muistutuksestasi! 🙂

 • Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia sanoo:

  Tänä vuonna rhodot on vielä kukkineet niin runsaasti! Omassa pihassa meillä on yksi ja sekin on aivan täpötäynnä kukkia. Jonain vuonna olisi kiva käydä tuolla Hesan alppiruusupuistossa, tai sitten Mustilan alppiruusulaaksossa kun en ole sielläkään käynyt.

 • Anna | Muuttolintu.com sanoo:

  Oonkin ihastellut tätä paikkaa monet kerrat viime aikoina Instassa, ihan mahtavaa kukkaloistoa! Sitä ennen en ollut paikasta kuullutkaan. Täytyy painaa mieleen ja käydä jollain Suomen matkalla tsekkaamassa, jos vaan satun oikeaan aikaan.

 • Veera Bianca sanoo:

  Oho wow miten kauniin näköistä! Itsekin olen vain kuullut tästä puhuttavan, mutta en ole osannut silti edes kiinnostua ennen kuin näin nämä kuvat! :O

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *