Parhaat vinkit Helsinkiin

12/09/2017

Yhteistyössä Ebookers

Lukiolaisena kokemukseni Helsingistä rajoittuivat lähinnä päiväretkiin, joilla puksutin junalla keskustaan, siitä kipin kapin Forumiin shoppailemaan (sinne oli helppo löytää eksymättä), rahojen loputtua takaisin junalle ja äkkiä Hämeenlinnaan. Voin siis rehellisesti sanoa, ettei minulla oikeasti ollut mitään käsitystä mitä kaikkea kaupungilla on tarjota.

Olen asunut pääkaupunkiseudulla nyt 13 vuotta ja tiedän jo yhtä jos toista, mutta edelleen Helsingistä löytyy jatkuvasti paikkoja, joista en ole kuullutkaan saati niitä nähnyt. Tällaiselle reissuliisalle tilanne on sikäli mahtava, että mikroseikkailuille löytyy yhtä mittaa uusia kohteita. Aina löytyy uusi ravintola, uusi luontopolku, uusi kaupunginosa tai elämys koettavaksi, nähtäväksi, maistettavaksi tai haistettavaksi.

Kun taannoin J:n kanssa juhlistimme 10-vuotista yhteiseloa, meillä oli kovat kaupunkilomasuunnitelmat mielessä juhlan kunniaksi. Tiedättekö minne päädyimme merkkipaalua viettämään? No Helsinkiin tietysti. Päivä kaupungilla ja Ateneumissa, illallinen Gaijinissa, menovipatusta Rymy-Eetussa, yö Hotel Havenissa ja kirsikkana kakun päällä ihana hotelliaamiainen. Napakymppi.

Kun siis mietit lyhyttä irtiottoa – kaupunkilomaa arkea katkaisemaan – otahan vakavaan harkintaan ihka oma Helsinkimme. Ja nyt seuraa hyviä uutisia kaikille niille, jotka kaipailevat ideoita Helsingin tutkimiseen: Ebookers on kasannut yhteen kattavan oppaan pääkaupunkimme parhaimmistoon (klik!), paikallisten suosittelemana. Mukana muutama vinkki myös allekirjoittaneelta (mm. kaupungin paras lounasravintola, terveiset vaan Janekille) ja hurjasti mainiota inspiraatiota muilta bloggaajilta. Kampin Kortteli, Bronda, Lonna, Katariinankadun salakapakka, näitähän riittää.

Sitä paitsi, Suomi on muuten aika kuumaa kamaa matkakohteena, etenkin näin 100-vuotisjuhlan aikaan. Ihan senkin takia reissaan tosi mielelläni nyt kotimaassa. Meillä on mielettömiä matkailun valttikortteja ihan omasta takaa ja tänä vuonna jos koskaan on mukava jättää ainakin osa matkabudjetistaan kotimaisille yrittäjille.

Nähdään siis Helsingissä!

1 Comment

  • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA sanoo:

    Oioi, voisin allekirjoittaa vaikkapa kaikki nuo vinkit! Todella hyviä paikkoja mainittu ja monen monta omaa suosikkia löytyi listalta. Mä lisäisin tohon vielä Kanavarannan paikat, erityisesti Goodion kahvilan herkut!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *