Oxford

19/05/2015

Puluperspektiivi Oxfordiin University Church of St. Maryn katolta

(If you prefer to read the story in English, go to Finnish Travel Blog – Oxford).

Näin Helsingin Yliopiston Englannin kielen laitokselta valmistuneena Oxfordista on minulle aina ensimmäisenä mieleen tullut järkälemäisen Oxford Advanced Learner’s Dictionary -sanakirjan kansi. Vaan ei onneksi enää. Nyt Oxford tuo virsikirjapaperisten sanakirjasivujen sijasta ensimmäisenä verkkokalvoilleni historiaa huokuvat yliopistorakennukset, koristeelliset porttikongit, kiemuraiset kirkonportaat, maistuvat oluet, hehkuvat magnoliat ja J:n, jonka kanssa sain paistatella kaupungin auringossa ja kilistää tuopit yhteen 12 yhteisen vuoden kunniaksi.

Oxford on juuri sopivan matkan päässä Cotswoldsista päiväretkeä varten. Lontoostakin sinne on helppo tehdä päivän ekskursio junalla Paddingtonin asemalta. Me kun olimme viettämässä maalaiselämää pittoreskissä Cotswoldsissa, ajaa hurautimme kolmen vartin matkan vuokra-Minillä Bourton-On-The-Waterin kylästä Pear Tree Park-And-Ride -liityntäparkkiin ja hyppäsimme kaupunkibussiin joka vei meidät keskustaan. Erinomaisen helppo tapa tutustua Oxfordiin, jonka ytimessä parkkipaikan löytäminen voi olla äärimmäisen tuskallista. Muuten kaupunki on kuitenkin juuri sopivan kokoinen otettavaksi haltuun kävellen.

Hertford Bridge

Kaupunkikierrokseen valmistautuminen oli tehty soitellen sotaan -mentaliteetilla ja aikomuksena oli vain tallustella ja katsoa mitä tulee vastaan. Olin kotona fiilistellyt Pinterestistä Oxfordin kuvia, mutta en ollut etsinyt kuvien paikkoja etukäteen kartalta. Eräs kahden rakennuksen välille istutettu silta oli jäänyt kuvista mieleeni, ja hihkaisin kun törmäsin siihen katuja mittaillessamme. Myöhemmin selvisi, että tämä kuiskaustenkin sillaksi kutsuttu Hertford Bridge on melkoisen ikoninen kaupunkimonumentti Oxfordille. Se valmistui 1914 ja yhdistää kaksi yliopiston Hertford Collegen rakennusta New College Lanen yli.

Mutta hienoiseksi ongelmaksi muodostui sillan alle parkkeerattu sininen paku. Huomaatteko, tuossa yllä olevassa kuvassa. Häiritsee niin perhanasti, ei yhtään sovi kuvaan. J pyöritteli silmiään kun patsastelin paikallani ja odottelin pakun siirtymistä. Kuljin edes takaisin ja kävin aina välillä tarkastamassa joko paku olisi siirtyny. Otin varmuuden vuoksi muutaman kuvan pakusta huolimatta, ihan siltä varalta että J tuskastuu odottelemaan ja joudun luovuttamaan. Aurinko lämmitti mukavasti, joten päätin antaa toviksi periksi ja istahdimme pubin terassille kippistämään vuosipäivämme kunniaksi. 12 vuotta yhteistä taivalta ansaitsi makoisat oluset.


Ja mikä riemun hetki kun oluttuoppien tyhjennyttyä paku oli siirtynyt. Jes! Luotan siihen että joku teistä ymmärtää. Kun se kuva pitää vaan saada. Tässä siis teille. Pakulla ja ilman. Löytyykö vertaistukea?


 Radcliffe Square ja kirkon torni

Oxfordissa ei korkeita rakennuksia juuri ole, mutta muutama paikka on mistä tarkastella tätä Harry Potter -henkistä kaupunkia pulujen perspektiivistä. Me valitsimme hetken mielijohteesta 1200-luvulta peräisin olevan University Church of St. Maryn kirkontornin, joka osoittautui mielettömän upeaksi näköalojen puolesta. Tämä yliopiston kirkko on Radcliffe Squaren laidalla keskellä kauneinta Oxfordia. Pääsy torniin kustansi muutaman punnan mutta oli mielestäni sen arvoinen. Vai mitä mieltä olette?
Seuraavaksi ajattelin viedä teidät Liz Hurleyn hääpaikalle Sudeleyn linnaan. Sitä odotellessa, aurinkoisia loppukevään päiviä!

– Eevi


Aiempaa lukemistoa huhtikuisesta reissustamme Englantiin: 
Terveiset Englannista
The Cotswolds – Osa 1
Cotswolds osa 2 – Viisi ihaninta kylää

5 Comments

 • Oooo, miten upeita kuvia! Voin vain kuvitella Ms. Marplen tai Inspector Lewisin ratkaisemassa murhia Oxfordin kampuksella… Tämä kuuluu ehdottomasti omiin must see-paikkoihin, toivottavasti pääsen henkilökohtaisesti tutustumaan pian itsekin 🙂 Onnea vuosipäivän johdosta!

  • Eevi sanoo:

   Kiitos! 🙂 ja juu miljöö oli hyvin ms. Marplemainen ja yliopisto suoraan Harry Potterista. Mainio paikka, suosittelen!

 • Jaaskarit sanoo:

  Oxford kuuluu meidänkin matkailulistalle ja sehän näyttää tosiaan mukavalta paikalta! Kylläpä oluella käynti kannatti nyt tavallistakin enemmän, kun paku ehti häipyä 😉 Ja onnea 12 vuodesta!

  • Eevi sanoo:

   Se on mukava paikka, hyvä jos myös kuvissa näyttää siltä! Päivä riittää mainiosti kiertelyyn. Ja oluella käynti selvästi kannattaa aina 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *