Pessimisti ei pety Oslon oopperataloon

13/11/2017

Tiedättekö kun joskus käy niin että odottaa jonkun paikan näkemistä ja paikan päälle päästyään pettyy? Niin minäkin. Vaan tiedättekö sen tunteen, kun ennakkoon odotukset on niin matalat ettei niitä voi enää alittaa ja sitten yllättyykin positiivisesti? Se on nimittäin hurjan paljon kivempi tunne se. Pessimisti ei pety, joku viisas sanoi joskus.

Tällä kertaa pessimisti ei pettynyt Oslon oopperataloon.

Oslon keskustaan on näppärintä tulla lentoasemalta junalla, ja juna-asema on aivan oopperatalon vieressä. Tätä kaupungin nimekkäintä nähtävyyttä ei siis oikein voi missata. Minä tallustelin sen ohi matkalla asemalta meidän toimistolle, joka on ihan oopperataloa vastapäätä. Tihrustin sitä Oslon harmaassa säässä tovin ja totesin hiljaa mielessäni, että aika turhan oloinen pytinki. Ei ansaitse lähempää tarkastelua.

Työpäivän ja kaupunkikuljeskelun jälkeen aikaa kuitenkin oli, ja olin matkalla takaisin oopperatalon takana olevaan hotelliini, kun ajattelin sitten kuitenkin tappaa luppoaikaa kipuamalla talon katolle kun siellä muitakin ihmisiä näkyi olevan. Miljöö ei vakuuttanut, oli raksaa ja nostokurkea, kaivuria ja työmaata. Tässäkö se nyt sitten oli? Aika kaukana hehkutetusta nähtävyydestä. Vaikka en mitään odottanut niin en ajatellut mitään saavanikaan.

Vaan kun lähestyin katonharjaa aloin hiljalleen ymmärtää mikä tässä oli kupletin juoni. Talon arkkitehtuuri ulkoapäin näyttää parhaat puolensa kattoluiskalla, kun silmiin osuu vain valkeaa kaakelia taivasta vasten. Ja perille päästyä ei nuo maisemat vuonoille päin olleetkaan ihan täysin turhat.

Sisälle päästyään tämä pessimisti sai ilokseen myös näpeilleen: hiljaista ja oli kuin huopatossutehtaassa ja interiööri hiveli skandinaavista sisustussilmää. Aika kivan oloinen ravintolakin sisältä löytyi.

Tarinan opetus olkoon, että löytyy sitä kauneutta äkkiseltään mitättömistäkin asioissa. Kuten Oslon oopperatalosta. Ja pessimisti ei pety 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *