Montmartre – Pariisin kermakukkula

02/02/2018

Montmartre on palanen viehättävintä Pariisia. Jos kaupunkiin pitäisi antaa vain yksi matkavinkki, se olisi tämä kukkula.

Yksi tämän syksyn ehdottomia kohokohtia ja herkkupaloja oli pitkä viikonloppu Pariisissa. Irtiotto työkiireistä, Suomen marraskuisesta harmaudesta ja pyykin pesusta. Äiti täytti syksyllä pyöreitä, ja päätimme sisarusparvessa antaa lahjaksi reissun Diorin 60-vuotisnäyttelyyn. Toki olin itse ensimmäisenä vapaaehtoinen lähtemään mukaan seuraneidiksi. Koska Pariisi.

Syksyn ruska oli siinä ruuhkavuosien ensimmäisessä tsunamissa töihinpaluineen, päiväkodin aloituksineen ja keittiön vesivahinkoineen mennyt aivan ohi silmien, mutta marraskuun puolivälin viikonloppu Pariisissa paikkasi tuon. Siellä oli nimittäin ruska parhaimmillaan ja lämpötila kymmenen asteen hujakoilla. Vallan erinomainen aika matkustaa siis! Tämä oli kolmas kertani Pariisissa, ja aina vain kaupunginosista yksi on ylitse muiden: Montmartre.

Montmartre on palanen viehättävintä Pariisia. Jos kaupunkiin pitäisi antaa vain yksi matkavinkki, se olisi tämä kukkula. Ensimmäinen huokaus pääsee, kun metroasemalta kujaa pitkin kukkulan suuntaan kulkiessa Sacré-Coeurin kirkko pilkahtaa ensi kerran talojen välistä. Portaita ylös kirkolle noustessa maisemat sen kuin paranevat askelma kerrallaan, ja kirkolle asti päästyä on hyvä pysähtyä toviksi huokailemaan hengästyksestä ja maisemista.

Pieniä kujia, kuppiloita, taiteilijoita ja maisemia. Montmartren vilkkain alue ei ole iso, ja siellä on paljon turisteja. Mutta se on silti viehättävä. Maisemat kirkolta Pariisin ylle ovat maagisen rauhoittavat ja Sacré-Coeurin kirkko kaupungin kauneimpia. Alueessa tiivistyy pienoiskoossa se mistä Pariisissa on kyse.

Kukkulalle kannattaa lähteä istumaan viinilasilliselle ja ihmettelemään maailman menoa. Sen kummempaa suorittamista ei vaadita – eikä sallita.

7 Comments

 • Anu / Mielilandia sanoo:

  Kiitos vinkistä! Olen menossa kuun lopussa ekaa kertaa Pariisiin – ja rakastan kukkuloita ja näköalapaikkoja (joita ei asuinmaassani Hollannissa ole liikaa :D)

  • Eevi sanoo:

   Uu ihanaa! Pariisissakaan ei liiaksi noita kukkuloita ole, mutta tämä yksi on ihan valiokappale 🙂 Ihanaa matkaa!

 • Sisko / Hieman_vino sanoo:

  Hyvä vinkki ja ihanan syksyisen näköistä tuolla. 🙂 Meillä on syksyllä tulossa parin päivän visiitti Pariisiin. Muutkin hyvät vinkit on tervetulleita. 😉

  • Eevi sanoo:

   Siellä oli kyllä tosi nättiä syksyllä, oon aiemmin käynyt vain kesällä ja tuo syksy oli kyllä hurmaavampi. Lisää vinkkejä tulossa kyllä 🙂

 • Ilkka sanoo:

  Montmartrelta kannattaa laskeutua noita kuvissakin vilahtavia portaita alas 18. kaupunginosaan. Vähemmän turisteja, enemmän Pariisia. Rue Custinella on esimerkiksi pienen pieni aukio ja sen reunalla kiva viinibaari.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *