Maisemareitti – ei heikkohermoisille

27/11/2014

Chapman’s Peak Drive – maisemat matkalla Hyväntoivonniemelle

Merta, maisemia, mutkia ja munamankeleita. Jos haluat nauttia maisemista, valitse pelkääjän paikka auton etupenkillä. Tämä reitti kyllä antaa tuolle istuimelle ihan kirjaimellisen merkityksen.

Kun Kapkaupungista lähtee retkelle Kapin niemimaan eteläkärkeen, kohti Hyväntoivonniemeä, kannattaa ehdottomasti reitti valita niin että ajaa Chapman’s Peak Driven kautta. Se on 9 kilometrin pituinen maisemareitin pätkä Hout Bayn ja Noordhoekin välillä ja tarjoaa mukavat näkymät Hout Bayn lahdelle. Kuski ei paljon voi silmiä siirtää asfaltista, mutta onneksi matkan varrella on levennyksiä joihin kannattaa parkkeerata ihastelemaan maisemia. Reitille kannattaa lähteä sillä mentaliteetilla, että se ei suinkaan ole nopein reitti Hyväntoivonniemelle. Tämä ei ole WRC:n erikoiskoe, vaikka eräistä kuskeista voisi näin luulla. Reitti on myös suosittu pyöräilijöiden keskuudessa, jotka sukkuloivat huimapäisesti autojen rinnalla.

Oleellinen vinkki: pidä mielessä säävaraus. Liian tuulisella säällä tie ei ole auki, joten tilanne on hyvä tarkistaa täältä (klik!) ennen matkaan lähtöä. Sumulla maisemista ei ole paljon iloa kun niitä ei näe. Mutta hyvällä säällä pätkä on ehdottomasti näkemisen väärti.

DSC_0801

DSC_0803

DSC_0805

Etelä-Afrikka 2014 552

Maisema sumuisella säällä…

DSC_0811

… ja sama kirkkaalla säällä.

Etelä-Afrikka 2014 553

Ja sumussa…

DSC_0808

.. ja kirkkaana päivänä.

DSC_0800

DSC_0809

2 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *