Key West 24 tunnissa

26/01/2016

(For English go to Finnish Travel Blog – Key West in 24 hours)

It is good to have an end to journey toward; but it is the journey that matters, in the end. -Ernst Hemingway

Key Westin oma poika Hemingway sen sanoi. Autoretkellä Key Westille toki päämäärä on mainio, mutta itse matkallakin on todellakin väliä. Maisemat ei ole nimittäin ihan kuten minkä hyvänsä motarin varrelta.

Moni pohtii kannattaako Miamin lomasta uhrata aikaa retkeen Key Westille. Minä olen vakaasti sitä mieltä, että kannattaa. Ja suosittelen vielä, että älkää suotta yrittäkö urakoida matkaa edestakaisin yhden päivän aikana, vaan varatkaa suosiolla periltä ainakin yksi yö, parhaassa tapauksessa kaksi. Mutta 24 tunnissa Key West on mahdollista koluta, joskin jälkikäteen ajateltuna olisin mieluummin lötkötellyt saarella toisenkin vuorokauden. Key West oli nimittäin eittämättä meidän Floridan matkan parasta antia, molempien mielestä.

Näin meidän retki eteni:

1. Ajomatka

Miami Beachilta kertyy Key Westille matkaa 167 mailia eli suunnilleen 270 kilometriä, eikä reitti ole lainkaan monimutkainen. Varsinkaan kun pääsee tielle numero 1 jota posotetaan suoraan n. 200 km kunnes ollaan perillä. Google mapsin mukaan ajomatkaan kuluu 3 ja puoli tuntia. Tämä pitää varmasti aika lähelle paikkansa, toki reitillä on jonkin verran katseltavaa, joten ei kannata posottaa nasta laudassa ellei ole erityistä kiirettä vaan pysähdellä matkalla. Me startattiin Ford käyntiin aamusella, siinä kahdeksan maissa, ja oltiin perillä suunnilleen puoliltapäivin. Miami Beachilta kun lähtee aamulla saa onneksi ajella vasten ruuhkia, sillä työmatkaliikenne on tietysti Miamiin päin.

Ajomatkan alkupätkä on tylsähköä kunnes päästään Keysin saariryhmälle. Key Largolta napattiin Starbucksit autoon ja sen jälkeen radiota rallatellen tiputeltiin pitkin mahtavia merimaisemia kohti määränpäätä. Reitin paras kohta on tietysti 7 Mile Bridge, eli noin kymmenen kilometrin pituinen silta Marathonin ja Bahia Honda Key -saarten välillä. Sillan alussa Marathonin saaren päässä on muuten mukava ravintola/kuppila Sunset Grille & Raw Bar mistä on hulppeat maisemat sillalle ja merelle. Erinomainen paikka pysähtyä lounaalle tai juomalle ja vaikka pulahtaa uima-altaaseen.2. Majoitus

Majoitus Key Westillä on valitettavasti lähtökohtaisesti melko suolaisen hintaista. Tässäkin taitaa aikainen lintu napata madon, sillä mitä myöhempään varaamisen jättää, sitä korkeammaksi tuntuivat hinnat kipuavan. Valinnanvaraa toki on laidasta laitaan. Me painotettiin majapaikan valinnassa sijaintia, koska perilläoloaika oli suhteellisen lyhyt. Näin ollen haluttiin majoitus melko lailla keskustan tuntumasta. Valinta osui pieneen boutique-majataloon aivan Hemingwayn taloa vastapäätä, ja Lighthouse Court Hotel olikin kaikin puolin erinomainen valinta. Sijainti, siisteys, palvelu ja muut fasiliteetit olivat ensiluokkaisia ja näppäriä. Kuriositeettina mainittakoon, että me kyllä valvottiin yöllä tunti jos toinenkin, mutta siitä ei käy syyttäminen majapaikkaa vaan pitkin saarta kekkuloivia kukkoja, jotka ei todellakaan malttaneet odottaa edes viiteen tai kuuteen että alkoivat kiekumaan, vaan kello kaksi yöllä oli niiden mielestä ihan vallan mainio aika aloittaa jumalaton konsertti. Olen normaalisti hyvinkin eläinrakas, mutta siinä neljän aikaan aamuyöstä olin täysin valmis vääntämään niskat nurin niiltä kahdelta helttakaulalta jotka kiekui meidän ikkunan alla. Viisas (tai etenkin herkkäuninen) varautuu Key Westille siis korvatulpilla.
3. Iltapäivä kylillä

Kun kamat ja auto oltiin saatu majapaikkaan, oli aika suunnata kylille. Meillä ei ollut varsinaista suunnitelmaa muuten kuin tallustaa kohti keskustaa ja satama-aluetta ja katsella ympärillemme. Ainoa listalla ollut asia oli maistaa Key Lime -piirakkaa, saaren parasta sellaista. Niinpä konsultoin majapaikan respaa mihin mennä, vastaukseksi sain Kermit’s Key Lime Shoppen, josta kirjoittelin jo aiemmin.

Iltapäivä kului mainiosti katuja tassutellen (saaren pääkatuhan on kaakko-luode-suuntaan kulkeva Duval Street), vanhoja taloja ihaillen ja saaren tunnelmasta nauttien. Meno oli rennon letkeää, kuin Karibialle olisi tupsahtanut. Lämpötila huiteli trooppisissa lukemissa ja pysähtelimme olusille, myös Hemingwayn kantapaikkaan Sloppy Joe’s -pubiin. Siitä saarella mielestäni on kyse: letkeydestä, stressittömyydestä, palmujen alla istumisesta ja elämästä nauttimisesta. Kerrassaan metka paikka.

4. Ilta = auringonlasku

Miami Beachilla ihailtiin auringonnousua, mutta Key West on erityisen kuuluisa auringonlaskuistaan. Auringonlaskun näkee parhaiten luonnollisesti saaren länsinurkasta, Mallory Squaren tuntumasta. Ilmeisesti aukiolla pidetäänkin joka ilta juhlat auringonlaskun kunniaksi. Vaihtoehtona on myös hypätä veneen kyytiin: auringonlaskuristeilyitä on tarjolla runsain mitoin. Meidän valinta oli Mallory Squaren ja veneiden sijasta Sunset Pier -ulkoilmaravintola, josta oli mahtavat näkymät Meksikonlahdelle drinksujen äärellä. Ravintola löytyy aivan Duval Streetin päädystä, ja jos paikalle tulee hyvissä ajoin ennen auringonlaskua, istumapaikkoja on vielä hyvin tarjolla. Paikka täyttyy nopeasti ja illan hämärtyessä kekkerit ovat täydessä vauhdissa. Auringonlaskun jälkeen maittoi illallinen ja iltauinti hotellin uima-altaalla.

5. Aamupäivä ja paluumatka

Koska itse kylän keskusta oli jo kävellen koluttu, päätimme käyttää rikkonaisesti nukutun yön jälkeisen aamupäivän saaren muiden osien tutkailuun autolla. Keskustan lisäksi Key Westillä on antinaan hyviä hiekkarantoja saaren eteläreunalla. Turistikojujen t-paidoissa vilisi kuva betonipömpelistä, jossa sanotaan saaren nurkan olevan Yhdysvaltojen manneralueen eteläisin kohta, vain 90 mailin päässä Kuubasta. Mainio kuriositeetti sinänsä, mutta ei sen veroinen että olisin jonottanut paahtavassa helteessä saadakseni itsestäni kuvan möhkäleen vieressä. Sen sijaan päädyin kuvaamaan sitkeästi vuoroaan odottavia turisteja.


Puoliltapäivin lähdimme ajelemaan takaisin kohti Miami Beachia, jonne saavuimme sopivasti iltapäivällä ennen illallisaikaa, jälleen sopivasti ruuhkaa vasten kun työpaikkaliikenne kulki pois Miamista. Olimme molemmat hieman haikein mielin, Key Westillä olisi ollut mukava ellotella vielä toinenkin vuorokausi. 24 tunnissa saimme saaresta hyvän käsityksen, mutta varsinaista luppoaikaa meille ei juurikaan jäänyt. Ei toki stressikään päälle pukannut, mutta en olisi laittanut pahitteeksi loikoilla rannoilla ja viihtyisän majatalon altaalla tai nautiskella Miami Beachia edullisemmista ruoista ja juomista.

Meidän retki kului sujuvasti Fordin kyydissä, mutta Key Westille pääsee myös hulppeammin vaikkapa pienkoneella, kuten 50 State Puzzle -blogin Ulla teki. Viimeisenä vinkkinä vielä, että Globe Called Home -blogin Jenni kehui snorklausta Key Westillä maasta taivaisiin, ja jäi harmittamaan ettemme ehtineet sitä kokeilla. Älä sinä siis toista meidän virheitä, vaan varaa riittävästi aikaa ja käy snorklaamassa!

Mielelläni kuulen myös teidän kommenttejanne Key Westistä, mikä oli parasta? Suosittelisitteko? Mitä mieltä olette, riittääkö päivä tai vuorokausi?
80 Comments

 • Mrs Suvi sanoo:

  Kyllä tuolla mielellään yhden yön viettäisi 🙂 Ensi kerralla minäkin menen. Kauniita kuvia, tuo Key Westin värikäs tyyli on niin ihana.

  • Eevi sanoo:

   Tyyli on ihana kun suurin osa taloista on 20-luvulta ja karibialainen ilmasto ja kasvisto. Tosi lungi paikka, suosittelen!

 • ulla sanoo:

  Niin upeita kuvia!! Key West on mun mielestä vaikea kuvattava, mutta sait sen tosi hyvin taltioitua.

  Kiitti linkkaamisesta! =)

  • Eevi sanoo:

   Totta puhut, se on aika hankala kuvattava. Enkä mäkään mielestäni saanu kuvia ihan niin kuin olin ajatellu mutta kiva jos tykkäsit 🙂

 • Täällä toinen eläinrakas, joka on uhonnut kerran jos toisenkin pistävänsä kukon viinin kanssa pataan, jos ei muuten vaikene 🙂 Key Westin kukot olivat sitten melkoisen aamuvirkkuja!

  Mutta asiaan… tämä oli meille erittäin hyödyllinen postaus. Olen nimittäin miettinyt juuri tätä, paljonko kannattaisi varata aikaa Key Westin visiitille Miamista käsin. Näiden kuvien ja tunnelmien perusteella taitaisin viihtyä paikassa piempäänkin ja majapaikka näyttää ihanan idylliseltä.
  Kiitos hyvästä vinkistä!

  • Eevi sanoo:

   Todellakin nämä kukot oli ennemminkin yövirkkuja… 😀
   Hyvä että oli hyödyllinen postaus, Key Westiä ei kannata hosua! Ja majapaikkaan oltiin kyllä tosi tyytyväisiä.

 • Maaliskuussa lennämme Miamiin, mutta ajattelimme jättää Key Westin kokonaan väliin. Mies on siellä käynyt useamman kerran, ja vaikka paikka on ilmeisen mukava, hän ei siihen kovasti ole mieltynyt. Koska haluamme ajaa melko pitkän reitin, jätetään tämä koukkaus nyt suosiolla pois aikasyöppönä.

  • Eevi sanoo:

   Juu siinä tapauksessa jos muuten on pidempi reitti mielessä niin Key West on sikäli hankalassa paikassa että se ei ole matkan varrella minnekään vaan sinne pitää ihan erikseen mennä. Että sikäli vie suhteessa paljon aikaa jos aikomus on muuten autoilla Floridassa. Ihanaa matkaa teille!

 • Ihania kuvia!

  Me majoituttiin Keyseillä Marathonissa, juurikin Key Westin hintavien majoitusten vuoksi. Kävimme sitten sieltä vain päiväretkellä Key Westissä. Riitti mielestäni mainiosti, joskin Key Westin yöelämää olisi ollut mukava jäädä fiilistelemään. Kaiken muun kyllä ehti kiertää päivässäkin, varsinkin kun ei ihan Miamista asti tarvinnut sinne ajaa samana päivänä.

  Ja ehdottomasti kannatti käydä!

  • Eevi sanoo:

   Kiitos Teija 🙂
   Tosi hyvä idea, Marathon on kuitenkin kohtalaisen lähellä ja sielläkin olisi varmasti ihania rantoja missä fiilistellä ja varmaan säästää pennin jos toisenkin. Kiitos kun jaoit vinkin täällä muillekin!

 • Yhdyn mielipiteeseesi: Key Westissä viettäisi mieluusti ainakin sen yhden yön. Ja mua jäi myöskin harmittamaan se, että ei ehditty snorklaamaan – etenkin sen jälkeen, kun luin Globe Called Homen Jennin jutun snorklausreissusta, ai että! No, aina ei voi voittaa. Tykkäsin Key Westin tunnelmasta ja noista ihanan turkooseista vesistä. Olimme siellä vain päiväretkellä Miamista, ja kyllä sitä ajamista riitti yhdelle päivälle vähän liiaksikin, joten senkin vuoksi suosittelisin viettämään perillä yhden yön. Meillä se yöpyminen kaatui nimenomaan majapaikkojen hintoihin, jotka tosiaan ovat Key Westissä suolaiset. Teijan kommentti Marathonilla yöpymisestä voisikin olla hyvä säästövinkki!

  • Eevi sanoo:

   Sama juttu, harmitti se snorklauksen jääminen erityisesti Jennin jutun lukemisen jälkeen 😀 Turkoosit vedet ja ihanat värikkäät 20-luvun talot on kyllä selvästi saaren viehättävintä antia. Uskon että päiväretkellä riitti ajamista aika lailla… ja todellakin tuo Marathonilla yöpyminen on hyvä vinkki!

 • Houkuttelevan näköisiä kuvia! Jenkkilä ja varsinkaan Miamin suunta ei oo tullut mieleenkään reissuja suunnitellessa viime aikoina. Näitä blogeja lukiessa tulee näköjään matkakuume kaikenlaisiin paikkoihin mitä ei muuten olisi tullut ajatelleeksikaan 🙂 Sitten kun joskus tuonne suunnalle eksytään, täytyy pitää Key West mielessä!

  • Eevi sanoo:

   Täytyy myöntää että Miami ei ole ollut meilläkään mitenkään listan kärkipäässä vaan oli enemmänkin heräteostos. 🙂 Joskus on virkistävää tupsahtaa paikkoihin mitä ei olis osannut ajatella. Key West kannattaa pitää mielessä, koska ainakin meidän mielestä se oli loman kivoin paikka.

 • Tämmöisenä mä olen aina kuvitellut Key Westin. Jos siis joskus noille nurkille mennään, niin varataan ainakin yksi yötä tuolta. Snorkalus nimittäin kiinnostaa paljonkin. 🙂 Sun kuvat ovat kyllä todella kauniita. Olen tässä odotellut, milloin mua puraisee se USA-kärpänen. Ehkä on ihan hyvä, ettei se ole vielä puraissut.

  • Eevi sanoo:

   Kiitti Jenna! 🙂
   Mä olen myös odotellut sen USA-kärpäsen puremaa, ja nyt se kyllä on oikeastaan päässyt iskemään lähinnä siten, että New Yorkiin pitäisi taas päästä ja San Francisco ja Yellowstone kiinnostaisi kovasti. Vielä enemmän on kuitenkin Kanada-kuumetta nyt ilmassa… Sun blogia selatessa iskee Aasia-kärpänen 😉

 • Näyttää ihanan leppoisalta paikalta! Pastellin sävyiset talot, tuulessa huojuvat palmupuut ja lämmöstä unelias kissa – kaikki sellaisia elementtejä, joita ihanalta lomapaikalta voisi toivoa! 😊

  Jenkkilä ei ole omalla listalla kivunnut kovin korkealle, mutta ehkäpä tuonnekin päin maailmaa vielä joskus tulee eksyttyä! Kiitos kivasta tarinasta, teidän 24 tunnin seikkailua olisi helppo käyttää runkona omaa matkaa suunnitellessa.

  Titta / IKILOMALLA

  • Eevi sanoo:

   Letkeää se nimenomaan kyllä oli, ja sen takia siellä olisi viihtynyt pidempäänkin. Ja erityisesti se arkkitehtuuri on kyllä hurmaavaa.
   Miami ei ollut meidänkään listalla mitenkään kovin korkealla mutta jotenkin vain sitä itsemme sieltä lopulta löydettiin! Merkillistä tämä matkailu 😉

 • Florida on käynyt silloin tällöin mielessä, mutta reissu on toistaiseksi tekemättä. Nämä kuvat ja kehut sai vakuutettua, että Key Westillä kannattaisi viettää parikin yötä. Vaikuttaa mukavan leppoisalta ja karibialaishenkiseltä paikalta. Ajomatka on kuitenkin harmillisen pitkä, jos satutaan vuokraamaan talo Orlandon lähistöltä. Miamista käsin selkeä must-kohde.

  • Eevi sanoo:

   No siinä vaiheessa kun bongaat edulliset lennot niin kannattaa tarttua tilaisuuteen. Ihan hyviä tarjouksia vaikuttaisi tulevan silloin tällöin vastaan. Ehdottomasti suosittelen paria yötä, tai tosiaan vaihtoehtoisesti vaikkapa jollakin muulla saarella kuten Marathonissa. Key Westillä toki on eniten palveluita ja iltaelämää. Kieltämättä Orlandon suunnalta matkaa on toki aika lailla eli vaatii vähän suunnittelua. Miamista todellakin must-kohde.

 • Todella upean näköinen paikka. Varsinkin nuo ihanat vanhat talot. Tuonne on kyllä ihan pakko päästä joskus. 🙂

 • Tiedän, että niin viihtyisin tuolla! Niin minun näköiseni paikka. Se kerta, kun Floridassa ajeltiin autolla, jätettiin lopulta väliin pitkän ajomatkan vuoksi ja jäätiin lopulta Miami Beachille. Yhden yön takia en ehkä tuota matkaa ajaisi, mutta epäilemättä viihtyisin pari-kolme päivää ihan helpolla. Olen Key Westista haaveillut kyllä. Ehkä sen(kin) aika vielä tulee. 🙂

  • Eevi sanoo:

   Pitkää ajomatkaa helpottaa ne maisemat matkan varrella kun suurin osa on kuitenkin tuota saariosuutta. Mutta silloin on tosiaan kiva ettei ole kiire että ehtii vaikka pysähdellä. Pari-kolme päivää on oikein hyvä tai enemmänkin jos haluaa koluta muita saaria perusteellisemmin myös.

 • Pari vuotta sitten oltiin kaverin kanssa Miamissa, joka alkoi tulla korvista muutaman päivän oleskelun jälkeen. Mietittiin päiväretkeä pois sieltä ja Key West oli yksi meidän vaihtoehdoista. Päädyttiin Bahamaan, mutta ei tuokaan olisi huono ollut! Kuvien perusteella näyttää ainakin paljon Miamia persoonallisemmalta. Ja toi auringonlasku, aivan mielettömän värinen! Kyllä varmasti kelpasi käydä 🙂

  • Eevi sanoo:

   Joo se on Miami Beachia persoonallisempi ja sen takia mekin siihen varmasti tykästyttiin. Oli kivaa vaihtelua Miamille ja se teki siitä varmasti vielä astetta kivemman.

 • Minäkin tein muutamia vuosia sitten pikareissun Key Westiin – ja suosittelisin kanssa olemaan VÄHINTÄÄN yhden yön, mieluusti kaksi. Hieno paikka! Upeita kuvia. Tuli kivoja muistoja mieleen.

 • Viehättäviä nuo kadut, ja tuo eka auringonlaskukuva, voi että miten kaunis! En tiedä paljoakaan Floridasta (paitsi että siellä on Disney World) mutta tuolla voisin kyllä vierailla.

  • Eevi sanoo:

   En minäkään etukäteen ihan liikaa Floridasta tiennyt mutta nytpä selvisi kun käytiin. Key West on ilman muuta Floridan parasta antia ainakin meidän mielestä.

 • Kiia sanoo:

  Kerrassaan karibialainen tunnelma näissä kuvissa. Valo, lämpö ja värit houkuttelevat!
  Jenkkilä ei ole ikinä ollut korkealla listalla, mutta sen jonkinlaisen road tripin haluaisimme vielä joskus ajaa. Itse viihtyisin kuvatun kaltaisissa maisemissa ja tuollaisen surffilaudan kanssa tietysti 😉

  • Eevi sanoo:

   Kummasti nuo karibiahenkiset värikkäät kuvat näyttää myös aina paremmilta näin keskellä talvea, erityisesti jos ulkona on plusasteita ja loskaa. Key Westin letkeät maisemat oli kyllä myös mun mieleen enemmän kuin Miami. Jenkeissä on kyllä niin monta road trip -mahdollisuutta, mekin varmasti joskus vielä joku muu reitti ajellaan.

 • WOW mitä kuvia! Tosi upeen näköistä näyttäis olevan 🙂 Jotenkin Miami ei ole ajatuksissa vielä ihan täysin sytyttänyt mutta jos sinne joskus vielä pääsis niin saisi sitten muodostaa sen oikean kuvan siitä itselle 😉

  • Eevi sanoo:

   Kiitos Monna 🙂 Miami oli erikoinen nähtävyys ja kertaalleen käytynä kokemuksena hauska. Heti en uudelleen sinne palaisi, kerta riitti, mutta aina se avartaa kun uudessa paikassa käy. Key Westiä suosittelen kyllä lämpimästi.

 • Stacy sanoo:

  Mukava kuva jalohaikarasta! Minulle Key West on tunnettu yhdestä ja vain yhdestä asiasta: se on mahtava homomatkakohde ja totta puhuen, odotin, että sateenkaariliput olisivat liehuneet kuvissa, mutta toisaalta, eivätpä ne Palm Springsissäkään liehu. Mitäpä itsestään selvää asiaa liputtamaan. Kuten vastaavat paikat muualla, Key West on massiivisen gentrifikoitunut, eli siis ei sovi mun rahamassilleni. Se on sikäli häpeällistä, että oikeasti seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla ei ole rahaa olla seksuaalivähemmistömyönteisissä mestoissa. No, koska en ole mikään seuraa hakeva bailuturre, viihdyn ihan hyvin muualla, mutta tietysti nautin paikan hengestä.

  • Eevi sanoo:

   Haikara oli kyllä jalon näköinen ja oloinen livenä myös.
   Key West oli jotenkin kokonaisuudessaan kaikkia sateenkaaren värejä, mutta totta että sateenkaariliput eivät liehuneet. Enemmän siellä oli avoin ja lämminhenkinen tunnelma, sellainen joka toivottaa tervetulleeksi kaikki.

 • Key West on minulla vielä kokematta. Mutta voi jestas kaipaan tuota kuvissasi huokuvaa valoa ja lämpöä! Kesä voisi alkaa tehdä jo tuloaan.. 🙂

 • Key West näyttää aikasta kivalta paikalta 🙂 Erityisesti tykkäsin noista värikkäistä taloista ja rakennuksista. Pitää pitää Key West mielessä jos joskus tuolla suunnalla matkustan.

 • Ei olla tuolle suunnalle eksytty, eikä nyt ihan heti ole suunnitelmissa.
  Mutta kuvia kauniista maisemista on aika kiva katsoa – ja kivoja kissoja!

  • Eevi sanoo:

   Matkalogien parasta antia hyvien vinkkien lisäksi on mun mielestä se että voi huoletta nojatuolimatkailla moniin paikkoihin mihin ei välttämättä ole itse menossa, ainakaan lähiaikoina. Munkin mielestä on kiva katsella kuvia vaikka Mongoliasta tai Kuubasta ja matkailla sinne tarinoiden ja kuvien kautta kun takuulla en ole sinne lähiaikoina reissaamassa.

 • Key West ❤
  Me oltiin yksi yö siellä, siinä ihan rannalla olevassa hotellissa (Southernmost Beach Collection tjs?) ja toinen Islamoradassa. Sitten oli tarkoitus lähteä ajamaan läpi Evergladesin mutta rakastuttiin niin tuohon Keysin saarijonoon että oltiin vielä kolmas yö siellä, Key Largossa. Bahia Honda State parkissa poikettiin uimassa kohta kun Key Westistä lähdettiin, oli ihana paikka sekin.

  Me oltiin 12 pv reissussa, lennot Miamiin, Miami Beachilla eka yö, seuraavat 3 tosiaan saarilla, sitten läpi Evergladesin ja länsipuolta ylös aina Tampaan asti (stopit ainakin Fort Myers Beachilla, Sarasotan lähistöllä ja Tampassa). St. Petersburgiin ajettiin sitä pitkää siltaa pitkin. Tampasta uudestaan suunta itärannikolle, Vero Beachille ja ajettiin taas sitä samaa saarilta asti jatkuvaa tietä ihan rannassa. Ei ollut kiire missään vaiheessa, vaikka jäätiin heti kättelyssä aikataulusta kun oltiin se ylimääräinen yö saarilla. Mutta, jos menisin uudelleen Floridaan viettäisin valtaosan ajasta saarilla. En välttämättä juuri Key Westissä koska niin kallis, kun koko saarijono on niin kaunista aluetta. Kaikista käymistäni paikoista mulla on eniten ikävä sinne saarille.

  • Eevi sanoo:

   Mainion kuuloinen loma ollut teilläkin, enkä yhtään ihmettele että ihastuitte saariin 🙂 Se meitäkin harmittaa kun ei oltu siellä kuin yksi yö, pidempäänkin olisin viihtynyt. Ja jos aikaa olisi ollut enemmän niin olisin tykännyt selvittää mitä kaikkea niillä muilla saarilla on ja siellä olis ollut kiva yöpyä myös.

 • Samaa mieltä siitä, että ei tuonne Key Westiin kannata pelkälle päiväreisulle lähteä. Kun kävin pojan kanssa Miamissa kolme päivää pari kesää sitten, niin skippasimme Key Westin juuri tästä syystä. Mieli olisi tehnyt käydä, mutta vähintään tuonne lähtisi yhdeksi yöksi, mielummin tosiaan kahdeksi. Näin ollen Key West Sunset Alenin nauttiminen jäi toiseen kertaan ja suuntasimme loppulomaksi Orlandon huvipuistoihin.

  • Eevi sanoo:

   Juu ihan ymmärrettävä ratkaisu, päiväajeluna aika rankka ja jää vain harmittamaan kun ehtii niin pintaa riipaista. Me taas skipattiin ne huvipuistot kun oltiin pariskuntana reissussa eikä kumpikaan olla mitään härvelihuimapäitä. 🙂

 • No huh, mikä amerikkalaisen unelman ja Karibian yhdistymä! Upean näköistä, ehkä jopa liiankin kiiltokuvamaista, ja ihania kuvia olet ottanut. Snorklailu noiden palmurantojen vesissä ei kyllä kuulostaisi yhtään pahalta 🙂 Varmaan yhtä hienoa kuin toisella puolella lätäkköäkin, Hondurasin Bahía-saarilla!

  • Eevi sanoo:

   Joo veikkaan että Hondurasissa on vähän enemmän luonnetta 😉 mutta tosiaan vesi oli kyllä houkuttelevaa tälläkin puolella lätäkköä!

 • Upeita maisemia. Metkan näköinen tuo silta, ei ihan helsinki – hämeenlinna-välillä oleva ”hyvinkään suora” vedä vertoja tuon sillan pituudelle! Key lime pieta olen joskus kokkaillut kotona, ja melkein olisikin voinut jopa bucketlistiin lisätä aidon oikean key lime pien maistaminen Key Westissä. Ihanan näköinen roadtrip teillä!

  • Eevi sanoo:

   Joo eikä muutenkaan ihan kolmostien maisemat ole tuon veroisia… 🙂
   Mä en oo vielä kokeillut leipoa itse key lime pieta mutta to do -listalla on!

 • Kas, sehän näyttää aivan siltä, miltä sen kuvittelinkin näyttävän 🙂 Ja tämänkin postauksen perusteella uskaltaisin veikata paikassa viihtyväni!

 • En ole käynyt Key Westissä enkä edes Floridassa, mutta värikkäästä arkkitehtuurista tulivat mieleen Belizen saaret.

 • Tuo on niin ihanan näköinen paikka! Mä ehkä kaikista eniten tonne pääsyssä odottaisin sitä ajomatkaa, koska toi siltatie nyt vaan näyttää niin unelmalta. Vaikka ei se perillä olokaan kovin huonolta kuvailemasi perusteella kuulostanut…

  • Eevi sanoo:

   Joo siinä matkalla tulee vaan kauhea hinku uimaan tai snorklaamaan. Ja parasta on tietty että pysähtyy matkalla myös että saa pari kuvaakin. Perillä olisin mieluusti ollut tovin pidempään.

 • Ai jestas, nyt kyllä iski valtava Amerikan kuume 😀
  Olen jo pitkään, viimeksi tällä viikolla, haaveillut matkasta Floridaan ja Key West olisi ihan ehdoton paikka! Kiitti vinkeistä!

  • Eevi sanoo:

   Tervemenoa vaan, nyt bongaat jonkun edullisen lentotarjouksen ja menoksi 🙂 Mun mielestä olisi sääli jättää Key West käymättä kun tuonne menee, jos vain aikatauluihin suinkin sopii.

 • Tanja sanoo:

  Olipa upeita kuvia. Omalta reissuilta kuvat on kateissa ja juurikaan muistikuvia ei ole muuta kuin puuduttavasta ajomatkasta. No, mä oon käynyt tuolla vuonna -91 jolloin olin 13-vuotias.

  Taas tulee yksi kohde lisää bucketlistiin, pelottaa vaan että aika loppuu kesken ennenkuin kaikki paikat mitä haluaa nähdä on koettu.

  • Eevi sanoo:

   13-vuotiaana kieltämättä lyhyempikin ajomatka tuntui kuolettavan puuduttavalta eikä maisemia osannut arvostaa ihan samalla tavalla kuin aikuisena. 🙂
   Mun bucket list paisuu myös kuin pullataikina mutta se on hyvä että on unelmia!

 • Enpäs tiennyt tästäkään paikasta mitään, vaikka nimi oli tuttu: tsekkasin kartasta, ja näyttipähän jännältä, että valtatie kulkee meren päällä niin pitkään! 😀 Näiden kuvien ja kertomuksen ansiosta kolahti kyllä ihan kunnolla – jos ikinä USA:n puolelle tulee lähdettyä (tällä hetkellä Kanadan koluaminen on vielä kesken…), tämä täytyy todellakin pitää mielessä! Voisin hyvin kuvitella itseni löhöilemässä tuolla useamman päivän ajan! Tosiaan harmittaisi, jos olisi kova kiire pois! 🙂

  • Eevi sanoo:

   Meillä taas on Kanada vielä kokonaan käymättä ja sinne tekisi kovasti mieli 🙂 Key West kannattaa pitää mielessä jos ikinä vaan Floridaan päätyy ja rennon lupsakka meininki miellyttää.

 • Tuollaisen 24 tunnin pyrähdyksen minäkin olen tehnyt aika tarkalleen 10 vuotta sitten! Meillä oli Miamissa aikaa vain neljä vuorokautta ennen kuin matka jatkui Costa Ricaan ja siitä tuon ajan lohkaisimme, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että kannatti! Seuraavalla kerralla mieluusti varaan ainakin sen pari kolme päivää aikaa Key Westille, siellä on niin kovin leppoisa ja ihana tunnelma. Ja totta, matka sinne on huikea! Silloin aikanaan luin, että tuo ykköstie on yksi Jenkkien vaarallisimmista ja ihmettelimme, mistä moinen mahtaa johtua… ehkä liian suoralla tiellä keskittyminen herpaantuu?

  • Eevi sanoo:

   Aika samoilla linjoilla ollaan sitten että yksi yö on ehdoton minimi ja ennemmin suosittelisin vähintään kahta-kolmea yötä. Jännä kyllä että tuo tie on sitten niin vaarallinen, mistä lie johtuu. Ehkä saarien välillä ajellaan pimeällä kuppilasta kotiinpäin ja humpsahdetaan silloilta alas tms, tiedä häntä. Tai sitten tosiaan suora tie kyllästyttää. Mutta missään nimessä se ei ole hankala ajaa.

 • no en kyllä yhtään ihmettele, että paikkaan tykästyitte – näiden kuvien perusteella se hurmaisi kyllä minutkin. aika jotenkin näyttää pysähtyneen hyvinkin levollisesti juuri sellaiseen lomafiilikseen ja elämästä nauttimiseen kannustavalla tavalla x

  • Eevi sanoo:

   Sinäpä sen sanoit paremmin kuin mitä itse osasin: aika tosiaan tuntui pysähtyneen 20-luvun talojen ja lämpimän Karibia-ilmaston ansioista. Mihinkään ei ollut kiire ja lomafiilistä ei tarvinnut hakea 🙂

 • salaine sanoo:

  Kysymyksesi lopussa putkahtaa usein esiin ollessa matkalla ja miettiessä, kuinka viettää päivänsä. Riippuen tien kunnosta ja ruuhkista 270 km olikos se noin? On melkoisen pitkä matka ja varsinkin jos vielä takaisin samana päivänä. Me olemme pohtineet tuota ja nyt pohdin lähtiessäni Lontooseen, että uhratako yksi päivä stonehengeen….Amerikka on minulle vieras mutta toivottavasti jossain vaiheessa korjaantuu tämä.

  • Eevi sanoo:

   Sepä se, ja kun eri maissa eri etäisyydet tarkottaa ajoissa ihan eriä. 50 kilometriä Saksan autobahnan ruuhkassa tai Etelä-Afrikan huippukuntoisella ja väljällä tiellä tarkoittaa ajoajassa ihan eri mittakaavaa. Aina välillä sitä saa päätään raapia että lähteäkö vaiko eikö. Stonehengeen en osaa ottaa kantaa, me käytiin viime keväänä Cotswoldsissa ja päätettiin olla ajamatta Stonehengen kautta mutta en tiedä nyt sitten oliko hyvä ratkaisu vai ei.

 • Satu sanoo:

  Ihana blogi, kiitos! Helmikuun räntäsateessa ihana haaveilla tulevasta Floridan matkasta, kuukausi vielä… Kolme yötä buukattu Key Westiin! Hienoja kuvia ja kommentteja!

 • Mä olen nyt käynyt Key Westissä kahdesti (niin että muistan), ja tekisi mieli mennä vielä uudestaan. Hemingwayn talon haluaisin nähdä nyt, kun olen ukon novellejakin ehtinyt lukea, ja Duval Streetillä olisi kiva ihan vaan fiilistellä enemmän, kuin mitä tähän mennessä on ollut aikaa.

  Parasta oli yhäkin snorklaus, mutta kyllä Ullan kautta järjestynyt pienkonekyyditys ja Halloween-paraati olivat kanssa hienoja kokemuksia. 🙂

  (Kiitos linkkauksesta, huomasin sen vasta äsken!)

  • Eevi sanoo:

   Joo snorklaus ja pienkonekyyti todellakin olis kokemisen arvoisia! Menisin 🙂
   Me oltiin Key Westillä just Halloweenistä seuraavana päivänä niin missattiin paraati. Sääli!

 • M sanoo:

  Eksyin vasta nyt blogiisi, koska Key West-kuume on kovimmillaan ja tämä kirjoitus tuli eteeni. Olimme ensimmäistä kertaa Key Westissä viime syksynä eikä se varmastikaan jäänyt viimeiseksi. Meillä oli aivan loistava hotelli; Eden House, jota suosittelen lämpimästi kaikille. Kävelymatkan päässä Duval Streetistä ja satamasta. Hintakaan ei ollut ihan älytön, vaikka kallis olikin. Varasimme huoneen tosin hyvissä ajoin. Ihastuimme paikkaan täysin! Siis sekä Key Westiin että hotelliimme. 😊 Rannalla emme ehtineet yhden yön reissullamme käymään. Mistä nämä sinun biitsikuvat on? Tietäisin seuraavaa kertaa ajatellen.

  • Eevi sanoo:

   Kiva kun eksyit tänne, toivottavasti tulet toistekin 🙂 Mekin ihastuttiin Key Westiin kyllä ihan täysin, tosi letkeä paikka! Ihana tunnelma. Ja kiitos kun vinkkasit tuosta majapaikasta, jotenkin ne hyvät ja sopivan hintaiset tuntuu olevan kiven alla ja kaikki tipsit on tosi tervetulleita. Nämä biitsikuvat on Key Westin etelärannoilta, Smathers Beachilta ja Higgs Beachilta. Mutta siis paremmat biitsimeiningit tuolla ensin mainitulla. Korvan taakse siis seuraavaa reissua varten 😉

 • Juice sanoo:

  Kokemusteni perusteella on aiheellista kysyä kannattaako Key Westin lomasta uhrata paria päivää Miamissa?

 • Jenni sanoo:

  Siis aivan mahtava blogikirjoitus! Niin ihanan näköistä! Ollaan menossa kesäkuussa pariksi viikoksi Jenkkeihin ja loppuajasta myös Key Westiin muutamaksi yöksi. Tätä oli kiva lukea, nyt tieää enemmän minkälainen paikka ja minne kannattaa mennä! En malta odottaa! 😍

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *