Key Biscayne – päiväretkikohde Miami Beachilta

28/03/2016

Me ollaan J:n kanssa reissussa sen verran levottomia sieluja, että ympäristöä tulee koluttua. Meillä on usein auto vuokrattuna jotta päästään omin avuin tutkimaan kiinnostavia paikkoja, ja Miami valikoitui kohteeksi osittain myös sen vuoksi, että sieltä voi tehdä autolla retkiä. (Muut syyt kohdevalintaan löydät täältä.)

Miami Beach on itsessään sen verran pieni paikka, että me ei oltaisi saatu siellä kulumaan kymmentä päivää käymättä missään muualla. Selvittelin etukäteen mihin kaikkialle voitaisiin retkiä tehdä, ja listalle valikoitui Evergladesin, Key Westin ja Fort Lauderdalen lisäksi Key Biscaynen saari Miami Beachin eteläpuolella. Key Biscayne on autoilevalle helppo retkikohde, sillä matkaa sinne Miami Beachilta on vain sellaiset 25 kilometriä suuntaansa.


Key Biscayne

Saari on melko pieni, ja sinne ei kannata mennä shoppailemaan. Keskusta on pieni ja  vaatimaton, ennemminkin suosittelen poikkemaan saarella ensin ruokakaupassa nappaamassa eväät mukaan ja suuntamaan rannalle ja / tai piknikille.

Yhtä paikkaa haluan kuitenkin saaren kylällä suositella. Artisan Kitchen & Barista saa makoisan aamiaisen viihtyisässä miljöössä! Kannattaa siis aloittaa päivä sieltä. Ravintola löytyy osoitteesta 658 Crandon Blvd.
Artisan Kirchen & Bar Key Biscayne

Artisan Kirchen & Bar Key Biscayne
Artisan Kirchen & Bar Key Biscayne
Artisan Kirchen & Bar Key Biscayne

Key Biscaynen saaren eteläosa on kokonaan luonnonpuistoaluetta. Bill Baggs Cape Florida State Parkiin on yhdelle autokunnalle kahdeksan taalan pääsymaksu. Puiston parasta antia on ehdottomasti vuonna 1825 rannalle rakennettu majakka, joka tekee hiekkarannasta erityisen viihtyisän. Ei haitannut vaikka sää oli pilvinen ja sadekuuronkin ropsautti, Miami Beachin hulinan jälkeen tämä ranta oli ihanan rauhallinen ja seesteinen. Rannan ja majakan löydät puiston eteläosasta, itäpuolelta.
Cape Florida Lighthouse
Cape Florida Lighthouse
Cape Florida Lighthouse Beach
Cape Florida Lighthouse

Vaan löytyy Key Biscaynelta toinenkin hiekkaranta josta pidimme niin paljon että sinne retkeiltiin ihan toiseenkin otteeseen. Crandon Park Beach on saaren pohjoisosassa, itäpuolella ennen varsinaista keskustaa Miami Beachilta tullessa. Ranta itsessään on ilmainen, mutta parkki maksaa 5-8 taalaa riippuen siitä onko arki vai viikonloppu. Parkkitilaa on kuitenkin runsaasti eli sikäli rannalle meno on autoilevalle sangen vaivatonta.

Ja sitä palmujen määrää! Siitä vain valitsemaan palmua minkä alle heittäytyä loikoilemaan. (Ja plussana muuten mainittakoon, että rannalla on ihan ok siistit julkiset käymälät.)
Crandon Park Beach
Crandon Park Beach
Crandon Park Beach
Crandon Park Beach
Crandon Park Beach
Crandon Park Beach
Meillä vierähti hyvin päivä rannalla illansuuhun saakka, ja matkalla takaisin Miami Beachille meidät palkittiin vielä kohtalaisen mukavilla ilta-auringon sävyttämillä maisemilla kohti Miamia. Oikein passeli retkipäivä siis!Pysy mukana matkassa seuraamalla blogia Facebookissa, Bloglovinissa tai Twitterissä. Löydät minut myös Instagramista, johon päivittelen matkan varrelta paljon kuvia, jotka eivät välttämättä päädy blogiin asti.

6 Comments

 • Ihania palmuja ja valkoista hiekkaa, kyllä kelpaisi! Miamissa ja sen lähistöllä on tosi kivoja maisemia.

  • Eevi sanoo:

   Palmut ja valkoinen hiekka ei koskaan petä 😉 Ja kyllä, siellä on kivoja maisemia kun kulkee ympäriinsä!

 • Me hullut pyöräiltiin South Beachilta Key Biscaynelle hirveässä helteessä. Jälkeen päin ollaan naurettu reissulle monta kertaa, mutta silloin pyöräillessä meinasi usko loppua, että päästäänkö koskaan perille 😀

  • Eevi sanoo:

   Hahaa ja huhhuh! Melkoinen suoritus! Todellakin voin hyvin kuvitella että usko on ollut koetuksella. Siellä sillalla näkyi kyllä paljon lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä mutta en tiedä kuinka moni niistä olis lähtenyt Miami Beachilta asti… 🙂 Ja siellä todella oli niin järjetön helle että mua ei olisi saanut kirveelläkään edes harkitsemaan tuommoista pyöräilyretkeä. Hatunnoston arvoinen suoritus!

 • Samoja reittejä ollaan koluttu! Me käytiin kans Key Biscaynellä, mutta meille sattui säiden suhteen vähän huonompi tuuri. Oli juuri satanut aika rankasti vettä, joten lähinnä autoiltiin vaan saarta läpi ja sateen tauottua mentiin tuonne ilmaiselle rannalle. Silloin siihen ei ollut edes parkkimaksua. Ranta oli rankan sateen jälkeen muuten autio, paitsi jotkut muotikuvaukset oli menossa. Sun kuvissa se ranta näyttää hieman houkuttelevammalta kuin meidän ollessa siellä. 🙂

  Silloin siellä oli muuten paljon riikinkukkoja vapaana. Näittekö te?

  • Eevi sanoo:

   Ai kun hauskaa! Ja sääli että teille sattui sadepäivä, toivottavasti seuraavalla reissulla käy parempi tuuri 🙂 Ranta oli nimittäin meidän mielestä aika kiva. Ja joo mekin nähtiin riikinkukkoja siinä parkkipaikalla paljon.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *