Ihana Englanti, The Cotswolds – Osa 1

28/04/2015

Kotikylää ja aikatauluja

Huhheijaa mitä haipakkaa. Olin mielessäni ajatellut, että tähän mennessä olisin saanut jo kaikki Englannin kuvat siivottua, mutta katin kontit. Muuta hulinaa, kuten kiireistä kamerakalustuston uusimista (jippii!), on ollut aamusta iltaan. Niinpä ajattelin suhtautua tähän asiaan blogini nimen velvoittamalla tavalla, eli rennosti. Ja hiljaa hyvä tulee, eikös niin. On mulla kuitenkin jotakin teille jaettavaksikin. Ja jos missasit intron tähän Englanti-aiheeseen, löydät sen täältä: So very British – Terveisiä Englannista.

Mitä, missä, milloin

Cotswolds alueena tuntuu siltä, että auton sijasta sinne oltaisiin matkustettu aikakoneella. Kerrassaan mainiota seutua. Matkaa ei Lontoosta kerry paljoakaan, Gatwickilta meidän majapaikkaan yhteensä n. 160 km. Itse aluekaan ei ole suuren suuri, välimatkat kylien välillä vaihtelevat muutamasta kilometristä muutamaan kymmeneen kilometriin. Päivässä ehtii hyvin kiertää 2-4 kylää jos on vuokra-autolla liikenteessä. Ja autoa suosittelen lämpimästi. Kulkeminen on muuten hankalaa ja yhdessä kylässä ei kyllä riitä millään tekemistä ja näkemistä puolta päivää pidemmäksi ajaksi.

Näin meidän viikko kului:

tiistai: Norwegianin aamulento Gatwickiin vaihtui iltapäivälentoon Turusta, joten aikataulu meni pienesti plörinäksi. Napattiin auto vuokraamosta ja paahdettiin baanalle. Lopulta tiistaihin ei mahtunut muuta kuin siirtyminen tukikohtaan Cotswoldsin ytimeen, Bourton-On-The-Waterin kylään. Erinomainen valinta lähes pelkällä tuurilla, suosittelen ehdottomasti majoituspaikaksi. Bourton-On-The-Water on vähän kuin Hämeenlinna, juuri sopivan matkan päässä joka paikasta. ;D

keskiviikko: Kylästä kylään. Broadway, Winchcombe ja Bibury

torstai: Oxford. Ihana Oxford. Vielä kerran Oxford.

perjantai: Lisää kyliä. Stow-On-The-Wold, Snowshill, Cirencester ja Northleach.

lauantai – maanantai: Lontoo. Need I say more.

Viikko riitti mainiosti. Ensin murehdin hukkunutta tiistaipäivää, mutta todellisuudessa kolme päivää riitti hyvin Cotswoldsin ja Oxfordin koluamiseen.

Tähän postaukseen en laita kuukkelin karttaa, vaan tasan saman aarrekartan kuin minkä kanssa itse alueella vierailukohteita valikoimme. Mukana myös muutamia kuvia Bourton-On-The-Waterista. Lähtisitkö itse suunnistamaan tämän kartan kanssa?8 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *