Saariston lapset

02/06/2017

Meille on auennut ihan uusi maailma: pääkaupunkiseudun saaristo. Pirpana on varsinainen saariston lapsi, viilettää intoa piukeana pitkin polkuja ja kallioita, kerää kiviä ja käpyjä ja ihmettelee lintuja. Ja aika lapsenomaista intoa ollaan minä ja J täynnä myös kun ollaan hoksattu mikä aarreaitta meille on auennut kun tuotiin vene täksi kesäksi Espooseen.

Ensimmäinen innostukseni oli se kun hoksasin, että meiltähän pääsee nopsemmin Suomenlinnaan omalla veneellä kuin jos ajelisi ensin autolla keskustaan, etsisi parkkipaikan ja puksuttaisi lautalla. Siihen vieraslaituriin ensimmäistä kertaa parkkeeratessa oli vähän sama fiilis kuin silloin kun oltiin omalla autolla Italiassa. Hassu tunne kun on ikään kuin oma yksiö mukana.

Vielä suurempi innostus on tullut Helsingin ja Espoon ulkoilusaarista. Joka kerta hämmästyttää miten niin lähellä kaupunkia voi olla niin seesteisen rauhallisia luontokohteita. Tähän mennessä me ollaan käyty saarista kahdella: Malkasaaressa Itä-Helsingissä ja Gåsgrundin saarella Espoon Suvisaariston liepeillä. Erityisesti Gåsgrund teki meihin vaikutuksen, ja siellä ollaan oltu jo kahdesti. Kummankin saaren loistopuolia ovat maisemat ja palvelut (erinomaiset tulentekopaikat, puut, puuceet). Ja uskallan veikata, että tämän kaltaisia saaria löytyy vielä hurjasti lisää. Ainakin kuumeisesti ollaan jo selattu Helsingin saaristo-opasta, josta lähtee iso peukku kaupungille.

Gåsgrundille pääsee muuten 10. kesäkuuta alkaen myös Espoon saaristolautalla ja saarella saa telttailla. Sieltä löytyy myös sauna ja uimaranta, ja mainitsinko muuten jo ne maisemat?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *