Etelä-Afrikka Sneak Peek

02/11/2014

Luontoa, eläimiä, viiniä.

Tuoksuja, värejä, makuja.

Siinä on minulle riittävästi aineksia elämyksiin, ja Etelä-Afrikka tarjoaa kaikki kerralla. Olen hurahtanut siihen maahan kertaheitolla niin kokonaisvaltaisesti, että kyllä, aion palata. Ja ei, se ei haittaa että olen ollut siellä jo kahdesti. Siellä riittää silti nähtävää, koettavaa, haistettavaa, maistettavaa ja tunnettavaa.

Täytin hiljattain 30. Mielestäni lähtökohtaisesti mikä hyvänsä syy on hyvä ja riittävä syy lähteä reissuun, joten tämä nyt ainakin. Ja jos joku paikka piti valita missä Frederikin ”kolmekymppinen”-veisun kuuntelu olisi edes hitusen miellyttävämpää, niin valinta oli helppo. Niinpä nappasimme Lufthansalta Helsinki-Kapkaupunki-Helsinki lennot.

Etelä-Afrikan historian haavat ovat edelleen avoinna, ja ne aistii ihan tavallisena turistinakin. Mutta maa on ottanut hurjia harppauksia eteenpäin ja kaikkien yhteisenä tavoitteena on kuitenkin elää rauhassa tavallista elämää.

Jos voin osaltani näiden kuvien ja tarinoiden myötä edes jonkun ennakkoluulon kumota, teen sen mielelläni. Koska Etelä-Afrikka on sen ansainnut. Aloitan nyt.

Tässä teille esimakua tulevasta – mustavalkoisin kuvin.

 

DSC_0442

Etelä-Afrikka 2014 312

DSC_0789

DSC_0999

Etelä-Afrikka 2014 108

Etelä-Afrikka 2014 323

4 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *