Aurinkolasku Poris

06/04/2015

Tua, taas olis kuvaterveisii Porist.

Viimeksi minulla oli terveisiä Porista kun Kokemäenjoki oli vielä jäässä. Nyt vesi virtaa vuolaasti. Kevät on siis Patakunnassa jo pitkällä.

Eduskuntavaaleihin valmistaudutaan kuumeisesti, Krista Kiurukin oli kampanjoimassa käviksellä. Pääsiäismarkkinat olivat houkutelleet porilaiset Puuvillan kauppakeskuksesta takaisin keskustaan. Metrilaku ja printatut t-paidat torikojuissa eivät koskaan petä. Kuulin kun paikallisetkin ihmettelivät, että asuuko Porissa todella näin paljon ihmisiä. Kyllä asuu, ja taisi siellä muutama turistikin olla joukossa.

Porin keskusta selvästi uudistuu: Iso-Karhu oli saanut uuden julkisivun sitten viime näkemän ja torille rakennetaan pysyvää esiintymislavaa. Ilmeisesti luottoa riittää, että Ässien ja Salme Pasin torijuhlat saavat jatkoa. Eivät ehkä tänä keväänä, mutta ennen pitkää kuitenkin. Pori on kyllä onnistunut kauppakeskuksen avaamisen jälkeisen keskustaelämän järjestämisessä paremmin kuin vanha kotikaupunkini Hämeenlinna, jossa keskusta on Goodmanin myötä kuin haamu entisestään. En tiedä miten tämä taikatemppu on Porissa tehty, mutta muutaman vinkin voisi Hämeenlinnallekin antaa.

Kyllä oli taas mukava palata. Ja voi minkä vastaanoton me pääsiäisvieraat saimmekaan. En tiedä oliko tämä vieraskoreutta vai mitä, mutta kyllä pisti Pori parastaan pitkäperjantain iltana. Aurinko selvästi laskee länteen. Ja joku kerta käyn vielä J:n kanssa testaamassa tuon Wanha Juhana -ravintolan,  kun siellä aina niin kutsuvasti nuo valot palavat joen toiselle puolelle.

Eikä Pori muuten tähän auringonlaskuun tyytynyt, odottakaas kun näette miten meitä hellittiin pääsiäissunnuntaina. Ne kuvat ovat vielä tuloillaan.

Tältä erää siis terveisiä vaan kaikille niille porilaisille mopoautoilijoille, jotka ihmettelivät kirmaustani jokirannassa anopin lantsareissa auringonlaskun perässä (Porissa taitaa muuten olla ainakin puolet Suomen mopoautoista). Sprintti taisi kannattaa, vai mitä olette mieltä? Kyllä minun mielestäni teiä pori o kaunis.

Ko kertta lähtee, kannattaa men nii kavvas ko pääsee. Ei tiätysti rajoje ulkopualel paran men. Kotimaamatkailu o muaris ny. -Elina Wallin


Jos haluat pysyä ajan tasalla reissuistani Poriin ja sen ulkopuolelle, on erilaisia sosiaalisen median foorumeita joissa voit helposti näin tehdä. Ilmoitan nimittäin siellä aina kun olen sieluni sopukoista ja kameran muistikortilta uutta sisältöä saanut pakerrettua. Löydät minut esimerkiksi Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Niistä voit valkata sopivimman, tai vaikka kaikki jos uskallat. Ai niin, ja onhan tämä mun blogi myös Bloglovinissa, sielläkin voi seurata.

3 Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *